Hvorfor flislegge?

Det finnes mange andre muligheter!

ByggeBolig
25. oktober 2018
Foto: Victor Rodriguez / Unsplash
Foto: Victor Rodriguez / Unsplash
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181025033202982.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181025033202982.jpg?maxwidth=2000
0

Fliser er et veldig utbredt materiale å velge når området mellom kjøkkenbenken og overskapene skal dekoreres og sikres mot ulike typer søl og varme fra matlaging.  

I dagens marked har du imidlertid mange flere muligheter enn bare fliser.

De siste årene har for eksempel utvalget av kjøkkenplater blitt stort. Da snakker vi om plater som leveres med ulike typer dekor og skrus eller limes fast på veggen. Eksempler på dekor er imitasjon av fliser og betong. Dermed kan du få uttrykket til fliser uten å bruke tid på å flislegge – eller benytte anledningen til å skape et helt annet uttrykk.

Ønsker du en mer industriell eller rå stil, kan bør du vurdere plater i børstet stål eller aluminium. Kjøkkenplater leveres også med denne typen dekor, men vil du ha ekte vare kan du kontakte din lokale blikkenslager. I tillegg til at børstet stål eller aluminium gir et industrielt preg, reflekterer de også lyset på en fin måte da de gir en avdempet speileffekt. Montering av slike plater bør gjøres med konstruksjonslim. Vil du ha en betong-look kan du prøve deg med mikrosement.

Glass er også et mulig alternativ. I tillegg til at det er slitesterkt og rengjøringsvennlig, gir det deg også muligheten til å lage din egen dekor. Du kan for eksempel ha en farget tapet eller fototapet bak for å skape et unikt uttrykk. Av sikkerhetsmessige grunner bør glasset over kjøkkenbenken være herdet. Dessuten gjør du deg en selv en stor tjeneste ved å være nøye når de monteres. Det er nemlig viktig at det blir helt tett rundt glassplaten slik at fukt og smuss ikke kommer inn bak den. Bruk gjerne blank silikon mellom veggen og kantene på glasset.

Til sist skal det nevnes at du også kan bruke trepanel, treplater eller gips over kjøkkenbenken. I så fall bør du overflatebehandle med våtromsmaling for å få best mulig holdbarhet. Gipsplater kan også tapetseres med våtromstapet.

1896
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også