115

Ikke bruk oppvaskmaskinen og vaskemaskinen på natta

Det kan oppstå brann i både vaskemaskinen og oppvaskmaskinen når de er i bruk, derfor skal du ikke bruke de på natta når du sover eller når du ikke er hjemme.

av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

5. juli 2022
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220705114251470.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220705114251470.jpg?maxwidth=900
0

1. juli 2022 ble den nye modellen for nettleie innført, de såkalte effekttariffene, som gjør at det ble dyrere å bruke mye strøm samtidig. Men selv om det er lurt å spre strømforbruket utover døgnet, og strømprisen normalt er lavere på natta enn resten av døgnet, bør du altså ta elsikkerheten på alvor og ikke bruke disse maskinene på natta mens du sover – heller ikke sett på et program som starter mens du sover og er ferdig til du våkner. Dersom det skulle begynne å brenne mens du sover, rekker du ikke å slukke brannen eller komme deg ut av huset.

Lyden fra vaskemaskinen eller oppvaskmaskinen og vannet i rørene kan også være irriterende for naboen eller noen du bor med på nattestid.

Ikke lad mobiltelefonen på natta

Mobiltelefonen bør lades når du er våken og hjemme, da det kan oppstå brann i laderen. Ladere bør heller ikke stå i stikkontakten når de ikke brukes.

Alltid bruk den originale mobilladeren og lad mobiltelefonen i romtemperatur. Lad fra støpsel, og ikke fra datamaskin. Ikke vent til batteriet er tomt med å lade, og du trenger ikke å lade mobiltelefonen fullt ut – batteriet varer faktisk lengst om batterikapasiteten holdes mellom 40–90 %.

Les også: Fra 1. juli 2022 er det krav om montering av ladeboks til elbil

Lading av elsykkel, elektrisk sparkesykkel og ståbrett bør gjøres utendørs mens du er våken. Følg med på tingene som lades. Det er også viktig å unngå harde slag mot batteriet, og ikke lade ved minustemperatur eller for høy temperatur, ellers kan batteriet bli ødelagt.

Dersom du stadig forlater hjemmet med lite strøm på mobilen, kan du kjøpe en powerbank som lader mobilen uten å trenge stikkontakt.

1688
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også