SWITCH SECTION

Ikke kast tuben!

Den kan brukes til andre ting

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

4. desember 2019
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

4. desember 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191204110056402.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191204110056402.jpg?maxwidth=2000
0

Det vanlige å gjøre når en tube med fugemasse er tom, er selvsagt å kaste den i søppelbøtten. Neste gang du tømmer en slik tube bør du imidlertid vurdere å beholde den. Du kan nemlig fylle den med annet innhold enn det den i utgangspunktet inneholdt.

For eksempel er trelim helt ypperlig på slike tuber. Alle som har brukt trelim vet at det ikke alltid er like praktisk å bruke flaskene det kommer i. Det mest upraktiske er trolig at det blir mye luft i flasken når den begynner å tømmes. Da må du som regel vente en stund på at limet skal komme til toppen av flasken når du snur den opp-ned for å påføre lim, særlig når det er litt kaldt. Dessuten gjør luften at du ofte ikke får påført en jevn mengde – akkurat på samme måte som når du skal ha ketchup ut av en ketchupflaske som begynner å gå tom.

Så neste gang du har tømt en tube med fugemasse, bør du gjøre et par enkle ting for å kunne gi den et nytt liv som limtube. Det første du gjør er å skru av munnstykket på tuben. Deretter finner du en trepinne eller stålstang som er liten nok til å stikkes inn tuben fra toppen. Denne skal du bruke til å presse ut stempelet i tuben. Altså plaststempelet som presser fugemassen ut av tuben når du klemmer på fugepistolen.

Når du har fått stempelet ut, rengjør du både det og innsiden av tuben så godt du klarer. Deretter det bare å finne frem det du skal ha på tuben og fylle på. Til sist setter du stempelet på plass igjen og skrur på et munnstykke i toppen av tuben.

I løpet av få minutter har du ordnet deg en innretning for praktisk og enkel påføring av lim. Du kan selvsagt også fylle annet innhold på en slik tube – for eksempel fett eller ulike typer tyktflytende smøremidler.

Til sist - husk å merke tuben med innholdet du har fylt på – så slipper du å ta feil i vanvare.

1818
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også