SWITCH SECTION

Slutt å rote i garderoben

Med litt innsats får du det også ryddig og oversiktlig

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

1. august 2018
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180801101718005.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180801101718005.jpg
0
De færreste av oss er velsignet med mer garderobeplass enn vi faktisk trenger og mange opplever nok at garderoben blir rotete og lite oversiktlig. Løsningen er imidlertid ikke alltid å skaffe seg mer plass, men å velge smarte og effektive løsninger. En ryddig og oversiktlig garderobe gir deg nemlig mer plass til tingene dine enn en tilfeldig organisert en.
Når du planlegger en ny garderobe bør du først og fremst tenke på å bruke all plassen du har tilgjengelig så godt som mulig, også i høyden. På toppen av garderoben kan du oppbevare ting du ikke bruker så ofte, eksempelvis kofferter og bager. 
I de nederste delene av garderoben er det fornuftig å velge skuffer fremfor hyller.
Skuffer trekkes som kjent ut og det gir deg god oversikt ovenfra. Det er også enklere å holde ryddig, særlig om du bruker skuffedelere i tillegg. I de øverste delene av garderoben kan du med fordel bruke hyller, men det kan være lurt å pakke ting i bokser eller kasser for gå at du dytter ting bakover i skapet når du legger inn nye ting. Det gjelder særlig dersom du har dype skap.
Tenk også gjennom hvor du plasserer klærne. Kanskje det kan være lurt å dele inn i klær til ulike anledninger slik at du ikke trenger å lete gjennom penklærne når du skal ha tak i treningstøy? Det kan også være smart å organisere det slik at plaggene du har øverst på kroppen ligger øverst i garderoben og plaggene du har nederst på kroppen befinner seg nederst i garderoben. For ryddigheten skyld er det dessuten smart å henge så mye som mulig på kleshengere og å bruke bukseuttrekk i stedet for å stable buksene i en haug. 
En god garderobe er dessuten fleksibel slik at du kan endre innredningen i takt med endringer i behov. Det finnes mange løsninger her, men noe av det mest fleksible er sannsynligvis systemer bestående av trådhyller og kurver. 
1852
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også