SWITCH SECTION

Inn med utemøblene

Frost legger seg på bakken og det blir kaldere om natten.
Nå er det på tide at du tar inn utemøblene, og da kan det være lurt å følge noen råd.

Av ByggeBolig

Julie Foster

Boligkanalen

1. november 2019
Av Boligkanalen

Julie Foster

Boligkanalen

1. november 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191101122404289.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191101122404289.jpg?maxwidth=2000
0

Hagemøblene overlever ikke vinteren alene. For å opprettholde kvaliteten er det noen tips som kan være lure å følge. 


Selv om noen hagemøbler tåler å stå ute i all slags vær og vind, bør du likevel pakke de vekk for å garantere at de er like fine til våren igjen. Da unngår du unødvendig rust og eventuelt råtne møbler. 


Du bør også gi møblene en god vask før du setter dem bort. Dette er for å forhindre mugg og annen slitasje. La møblene få god tid til å tørke, slik at det ikke oppstår fuktskader. 


Du trenger ikke kjøpe nytt.. enda


Har du plastmøbler er det viktig å ha i bakhodet at plasten brytes ned i sollys. Derfor bør de stå unna vinduer og helst være tildekket. Møbler laget av stoff bør settes i høyden, slik at mus og andre skadedyr ikke ødelegger. Tre-møbler kan fort få sprekker dersom de oppbevares i romtemperatur gjennom vinteren. Om du har et fuktig lagringssted er det anbefalt å bruke vannavstøtende midler slik at fuktigheten ikke trekker inn i treverket.


Det anbefales å oppbevare møblene i en garasje eller bod, men om det ikke er en mulighet finnes det rimelige presenninger å få kjøpt på i mange butikker. Når du bruker presenninger er det viktig at den dekker godt, men ikke for tett. Møblene må få puste de også.Ta vare på tekstilene!

Puter, tepper og duker bør du holde innendørs gjennom vintersesongen for å slippe jordslag. Det finnes flere måter å ta vare på tekstilene. Enten om det er innendørs eller i isolerte putekasser, er det avgjørende å ha de i et godt ventilert rom. 


1673
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også