Foto: Shutterstock
SWITCH SECTION

Innerdører - velger du god, bedre eller best?

Det er nær sammenheng mellom pris og kvalitet

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

9. november 2020
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

9. november 2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201109103159488.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201109103158816.jpg?maxwidth=2000
shutterstock_436627021.jpg shutterstock_436627021.jpg
0

De fleste av oss har vært ute for diskusjonen om, eller vurderingen av sammenhengen mellom pris og kvalitet. Noen ganger er det jo faktisk slik at pris og kvalitet ikke henger spesielt nøye sammen, mens andre ganger er det absolutt slik. Innerdører er et eksempel der høyere pris betyr bedre kvalitet.

De fleste produsentene som leverer innerdører til det norske markedet, lager nemlig dører i tre forskjellige kvaliteter eller kategorier:

  • Lette dører, som har en fiberplate ytterst og honeycomb-fylling laget av papp i midten. Det gjør døren svært lett, men betyr også at den ikke gir noe særlig lydisolering. De er imidlertid rimelige i innkjøp.
  • Kompakte dører, som har kjerne av trefiber. Det gjør at denne typen dører gir langt bedre lydisolering og en bedre kvalitetsfølelse enn lette dører. En kompakt dør er også en god del tyngre enn en lett dør.
  • Massive dører, som har en massiv stamme, kombinert med splittet og limt ramtre. Det gir en meget stabil dør av svært god kvalitet. Du kjenner tyngden og kvaliteten i disse dørene når du åpner og lukker dem. 

God, bedre og best

Ofte sies det at er lette dører er gode, kompakte dører er bedre og massive dører er best. Har du behov for god lydisolering, er det smart å gå for kompakte eller massive dører. Kombinerer du dem med en karm som har dempelister, vil du merke stor forskjell kontra en lett dør. Kompakte og massive dører har også en fordel ved at de tåler mer.

Om du kolliderer med en av de lette dørene, er det faktisk også fort gjort å lage hull i dem. De lar seg heller ikke reparere på en enkel måte da det kun er en tyn fiberplate som ligger på utsiden av pappfyllingen. Med kompakte eller massive dører er faren for skader langt mindre.

1739
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også