Interiørtips til barnerommet

Raske tips for lek, stell og mating – over lengre tid.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

10. september 2020
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

10. september 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200910134031745.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200910133748554.png?maxwidth=2000
Barnerom 2.png Barnerom - mobil.png
0

Det kan være vanskelig å vite hva som faktisk trengs på barnerommet og hvordan det burde innredes. Her er noen raske tips.

Tenk fremover

Barna vokser, og behovene endrer seg – derfor bør også bruken av rommene kunne endres. Husk at barna er på lang sikt mer på (sove)rommet og gjør mange flere forskjellige ting der inne enn foreldrene. Vurder derfor om kanskje barnet skal få det største soverommet. Når de til slutt blir voksne og flytter ut, bør du også kunne bruke rommene til noe fornuftig. 

503
Falseb-0

Nyfødte babyer trenger ikke mange leker – ofte er de mest til pynt – derfor er det smart å tilrettelegge for behagelige omgivelser. Etter hvert blir lekene viktigere, da de skal stimulere synet og sansene.

Tenk også fremover når det gjelder møbler, og velg noen som barnet kan vokse opp med. Eksempelvis kan en puff eller et leketelt følge barnet de første årene.

371
true
Falseb-0
0

Utnytt plassen

Utnytt veggplassen og takhøyden maksimalt, og tenk nøye på integrerte og måltilpassede løsninger. Tilmålte skap koster gjerne mer enn flatpakkede løsninger i standardmål, men førstnevnte gir en plassutnyttelse du vil sette pris på over tid.  Husk også at en åpen planløsning med få vegger gir mindre oppbevaringsplass.

Når barnet blir litt eldre er det viktig med en god flytsone mellom pulten, gitaren og stereoanlegget – at nesten alt kan nås ved å rulle litt på stolen.

494
Falseb-0

Sov godt

Nyfødte sover best i en liten vugge eller kurv, da dette skaper et kjent miljø og en trygghetsfølelse etter å ha hatt liten plass i mors mage. Normalt står babysengen inne på foreldrenes soverom, men det går også an å ha flere soveplasser i boligen – kjekt når gullet bare skal ta en liten hvil eller dere vil ha litt tid for dere selv.

Det er lurt å bytte til en sprinkelseng etter 4–6 måneder, eller når barnet har begynt å snu seg selv. På denne tiden er det kjekt å kjøpe inn flere dyner og sengesett, slik at du kan skifte. Merk: Husk at barnet ikke skal bruke hodepute det første året. 

608
false
Falseb-0
0

Tilrettelegg for amming

En ammestol er kjekt å ha inne på barnerommet, gjerne også en ammepute som gir deg støtte, samtidig som den plasserer minsten i rett posisjon. I tillegg kan det være hendig å ha et sidebord med en liten lampe på svak styrke – slik at babyen ikke våkner skikkelig på natta. Der kan du også ha smokken, våtservietter og kanskje en klut. 

Stellestasjon

Mange har stelleplass på barnerommet, ofte oppå en kommode i passe, ergonomisk høyde med en stellematte på toppen. I kommodeskuffene kan du ha bleier, våtservietter, kluter og klær.

561
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også