Juletre = barnåler på gulvet

Slik reduserer du problemet

Av ByggeBolig
19. desember 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181219074438715.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181219074752948.jpg?maxwidth=2000
0

Mange kjenner igjen situasjonen: juletreet er kommet i hus og allerede før det er ferdig pyntet ligger det store mengder barnåler på gulvet. Slik fortsetter det gjerne helt til julen er over og treet skal ut av huset.

Så sant du ikke velger et juletre av plast vil du nok aldri unngå at det drysser litt, men det finnes noen tips og triks som gjør at det ikke drysser så mye.

For det første bør treet stå ute inntil et par dager før du skal ta det inn. Når det så er på tide å ta det inn må du unngå å ta det rett inn i en varm stue, men heller la det akklimatiseres i kjelleren eller et annet rom med litt lavere temperatur enn et oppholdsrom.

Etter akklimatiseringen skal treet finne sin rette plass i stuen, men før du setter det i juletrefoten er det lurt å kappe av et par centimeter nederst. Den nye kuttflaten trekker nemlig vannet til seg i mye større grad enn den gamle.

Før du setter treet i juletrefoten bør du fylle den med lunkent vann, gjerne tilsatt litt blomstergjødsel eller sukker. Det lunkne vannet gjør at kvae ikke stivner på kuttflaten og tetter porene. Noen velger også å skylle den nederste delen av stammen med varmt vann før treet settes i foten for å unngå at kvaen stivner.

Det viktigste du gjør etter at treet er satt opp er å være nøye med å etterfylle vann i foten. De første dagene er særlig viktige ettersom treet tar opp mye vann i starten. Det er en stor fordel å ha en fot som tar mye vann. 

Går foten tørr vil kuttflaten på treet bli forseglet av kvae og treet slutter å ta opp vann. Da må du faktisk ta det ut av foten og lage en ny kuttflate for at det skal begynne å ta opp vann igjen.

1673
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også