115

Kjerringråd mot ugress

Kjemikaliene i ugressmiddel kan skade naturen, så her er noen andre, mer naturlige metoder for å bli kvitt ugresset.

av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

8. juli 2022
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220708130947454.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220708130947454.jpg?maxwidth=900
0

Ugress dukker opp de merkeligste steder og er til irritasjon for mange. Derfor har det gjennom årene blitt forsøkt fjernet med mange oppfinnsomme metoder – her er noen av dem.

Kokende vann

Du kan helle kokende vann over ugresset for å bli kvitt det – det trengs en god del kokende vann for at det skal fungere. Dette er nok den enkleste og mest naturlige måten.  

Salt

Du kan strø salt over ugresset. Saltet vil trekke vannet ut av ugresset slik at det dør.

Sørg for at saltet ikke kommer i kontakt med andre planter som du ønsker å beholde, da saltet også tar knekken på all vegetasjon rundt ugresset. Legg også merke til at salt kan forurense jorda, da det trekker ned i jorda og skader livet i den.

Eddikvann-spray

Lag en blanding med eddik 35 % og vann i forholdet 1:2 i en sprayflaske. Spray deretter blandingen direkte på ugresset. I løpet av noen dager er ugresset dødt. Fjern til slutt restene av det døde ugresset.

Eddik er en syre, vær forsiktig med hvor du sprayer. Blandingen vil drepe vekstene og det vanlige gresset rundt ugresset, så pass på å spraye direkte på ugresset. Det kan være lurt å bruke en annen metode om ugresset er nærme planter du ønsker å beholde. 

Ugress-spray #2

Du kan også lage en ugress-spray ved å blande eddik, salt og oppvaskmiddel i en sprayflaske. Rist flasken og spray blandingen direkte på ugresset. Eddiken og saltet gjør at ugresset tørker ut, og oppvaskmiddelet gjør at blandingen fester seg til bladene.

Avispapir og bark

Dekk bakken rundt plantene du ønsker å beskytte mot ugress med avispapir eller bark. Da vil nemlig ikke solen komme igjennom og hindre ugresset fra å gro.

1674
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også