Kjølerom med elementer

Fort gjort og god kvalitet

Av ByggeBolig
19. september 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180919081605944.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180919081605944.jpg
0
Om du tenker å skaffe deg et kjølerom, kan du enten velge å bygge det fra bunnen av eller å lage det med ferdige elementer.
En stor fordel med å bruke ferdige elementer er at du er garantert et tett og godt isolert kjølerom. Riktig installert vil det blir helt tett og uten kuldebroer. Med kuldebro menes et sted i en konstruksjon der isolasjonen er vesentlig dårligere enn i konstruksjonen ellers. Tettheten og fraværet av kuldebroer eliminerer risikoen for fuktskader. God isolering bidrar også til mindre driftstid og lavere strømforbruk på kjøleaggregatet ettersom rommet holder bedre på temperaturen. Alt dette kan du også få til ved å bygge et kjølerom fra bunnen av, men det stiller større krav til den som bygger. 
Rent hygienisk spiller det liten rolle om du bygger selv eller bruker elementer, så lenge du ikke maler panelet i kjølerommet du har bygget selv med maling som kan sette lukt i maten. Rent utseendemessig kan det imidlertid være du foretrekker elementenes hvite og rengjøringvennlige vegger. 
Når det gjelder montering, er det forholdsvis fort gjort med elementer. En halv dags jobb er stort sett det som skal til. Sammenkoblingen av elementene gjøres enkelt med en nøkkel. Når du er ferdig med å montere kjølerommet kan du kle utsiden med de materialene du selv ønsker for best mulig integrering av med huset for øvrig.  
Ettersom et kjølerom med elementer er enkelt å montere er det også enkelt å demontere. Det kan være hendig hvis du vil flytte eller selge det. 
Elementkjølerom kan enten kjøpes i standardstørrelser eller på mål. Kjøper du det på mål får du muligheten til å innpasse det akkurat der du ønsker. Prisforskjellen på standardstørrelser og på mål er ikke avskrekkende, så det kan være lurt å sjekke det ut.  
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også