Knirker døra?

Det finnes flere måter å fjerne ulydene på. Her er noen av dem.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

1. desember 2020
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

1. desember 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201201144452071.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20201201143559348.png?maxwidth=2000
Knirkende dør.png Knirker døra - mobil.png
115
0

Knirkende dører er irriterende, særlig når andre i boligen får de til å knirke. Bor man nærme nok, kan man også bli litt sprø av naboens, knirkende ytterdør. Heldigvis er det ganske enkelt å ordne problemet – ofte med produkter du allerede har i hjemmet.

Slik får du døra til å slutte å knirke

Du kan smøre hengslene med mye forskjellig, blant annet vaselin, oppvaskmiddel, olivenolje, parafinolje og motorolje. Men ta gjerne turen til jernvarehandelen eller bensinstasjon og kjøp låsolje – som vanligvis brukes til bilen.

Smør begge sidene og litt oppå toppen av hengslene, slik at det renner nedover – noen sier de bare har påført to dråper olivenolje oppå toppen av hengslene og døren har sluttet å knirke.

Det blir som regel litt søl, derfor er det lurt å ha en klut eller fille i nærheten.

Etter påføringen åpner og lukker du døra noen ganger. Gjenta behandlingen dersom lyden ikke blir borte på første forsøk.

940
b-0TrueFalse

En mer grundig metode

Dersom døra fremdeles skulle knirke etter du har forsøkt metoden nevnt over, må du løfte døra av hengslene – greit å være to personer til dette. Tørk deretter av støv, smuss og rust, og smør hengslene. 

223
false
b-0TrueFalse
0

Hekt på døra igjen, og lukk den opp og igjen noen ganger. Dette er en grundig metode, og effekten vil vare lenge. Dersom hengslene er malt, må nok døra tas av hengslene.

Når du først er i gang, kan det være greit å gå over alle dørene i boligen din – også utgangsdøra og verandadøra. Da legger du også kanskje merke til noen dørhengsler som slenger litt, stram i så fall skruene.

Smøremidler som kan brukes

Du kan bruke forskjellige smøremidler, kanskje har du ett av disse hjemme:

  • Låsolje
  • Motorolje
  • Olivenolje
  • Parafinolje
  • Vaselin
  • Zalo

Vegetabilske oljer, som olivenolje, kan lukte litt etter hvert som de råtner. Men du trenger jo ikke mange dråpene til dette, så det skal ikke være noe problem.

722
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også