Kvalitet koster

Men varer lenge og gjør jobben bedre

Av ByggeBolig
3. november 2018
Foto: rawpixel / Pexels
Foto: rawpixel / Pexels
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181103052532030.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181103052532030.jpg?maxwidth=2000
0

Når du skal handle deg nytt elektroverktøy, er det ikke til å komme unna at det det både finnes rimelige og dyrere varianter av samme type maskiner. De ser forholdsvis like ut og lover samme funksjon, men prisforskjellen kan være forholdsvis dramatisk. Er det egentlig noe poeng å betale mer for den dyre varianten? I mange tilfeller er svaret ja.

Prisen på kvalitetsverktøy gjenspeiler nemlig en del faktorer du ikke klarer å se med det blotte øyet. For eksempel kan vi nevne at de:

  • Er laget av materialer med høyere kvalitet både innvendig og utvendig. Det gir bedre ytelse, mindre slitasje på komponenter, gjør dem mer robuste og bidrar til lenger levetid.
  • Har som regel innebygget sikkerhet, som for eksempel kan forhindre alvorlige skader i armen dersom maskinen plutselig kjører seg fast mens du borer i en murvegg
  • Som regel er ergonomisk utformet, har lavere vekt og reduserer vibrasjon som kan oppstå mens du jobber. Det gjør at du ikke blir så sliten av å bruke dem – og bidrar til å redusere risikoen for å gjøre feil.
  • De er som regel mer nøyaktige og har flere funksjoner enn rimelige modeller

I sum gir kvalitetsverktøy deg ganske enkelt en bedre og tryggere opplevelse når du jobber – samtidig som du kan være trygg på at det varer i mange år uten at funksjonene forringes. Skulle noe skje, kan du dessuten være trygg på at tilgangen til reservedeler og kompetanse på reparasjoner også finnes i fremtiden.

Valget er selvsagt opp til deg, men om du bruker verktøyet ditt litt kan det være veldig smart å investere i kvalitet. Det vil fort lønne seg både på kort og lang sikt.

1616
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også