115

Lag mønstre i gresset med en enkel teknikk

Du kan også lage striper i gresset som vi ser på fotballkamper.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

24. august 2023
https://4cm-boligkanalen-images.azurewebsites.net/boligkanalenimages/20230824132452292.jpg?maxwidth=2000 https://4cm-boligkanalen-images.azurewebsites.net/boligkanalenimages/20230824132452292.jpg?maxwidth=900
0

Det er ikke så vanskelig å lage striper, rutenett og andre mønstre i gresset. Du trenger bare å klippe gresset slik at det legger seg i forskjellige retninger. Gresset og gressklipperen avgjør hvor tydelig mønstrene blir.

Slik lager du striper i gresset

Klipp gresset med gressklipperen i motsatt retning der du ønsker striper – klipp én stripe, snu deg 180 ° og klipp neste stripe i motsatt retning. Da vil gresset legge seg motsatt vei og du har laget en stripe. 

Les også: Vanning av plen – hvor mye skal du vanne?

Rulle

Bakpå gressklipperen kan du montere på en rulle som gjør at gresset legger seg ned når du klipper – i USA kaller de denne for Lawn striper.  

Hvis du ikke får tak i denne typen ekstrautstyr til klipperen din eller du vil unngå å bruke penger på en rulle, kan du lage en av en tung jernstang. Pass på at denne er like lang som klippebredden. Du fester jernstangen ved å bore noen små hull i gummileppen bakpå klipperen og stripser den fast gjennom hullene. Stangens vekt bidrar til å legge ned gresset når du klipper, og lyset vil da reflektere ulikt på gressbladene, slik at fargeeffekten skapes. 

Les også: Ferdigplen legger du enkelt på én dag

Men denne gjør det selv-løsningen har en ulempe, og det er at det blir vanskelig å rygge med gressklipperen. Dette skyldes at jernstangen kommer under gressklipperen og i konflikt med knivbladet. 

PS!   Hvis gressklipperen blir skadet, kan det bli vrient å få igjen noe på garantien på grunn av jernstanga.

Ferdigplen legger du enkelt på én dag
1762
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også