SWITCH SECTION

Løse kanter på laminatplaten?

Det er ofte fort gjort å fikse

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

5. september 2019
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

5. september 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190905080812298.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190905080812298.jpg?maxwidth=2000
0

Svært mange har benkeplater av laminat på kjøkkenet. Det vil si benkeplater med en sponkjerne og et tynt lag laminat på toppen og kantene på platen. Laminaten imiterer eksempel treverk, betong eller andre materialer.

Har du montert benkeplaten selv husker du helt sikkert også at du selv limte striper med laminat på eventuelle kuttflater for å få en pen og helhetlig finish. Nettopp disse stripene er ofte en kilde til frustrasjon – for det er nemlig ikke uvanlig at de løsner over tid. Det skjer gjerne som følge av at du kommer borti hjørnet på platen gjentatte ganger når du haster rundt på kjøkkenet i hverdagen.

Det er ikke spesielt pent å se på og den skarpe kanten kan dessuten bli ubehagelig å komme borti når den først er løs.

Heldigvis er det forbløffende enkelt å fikse det, i alle fall hvis de er montert på korrekt måte med kontaktlim. Kontaktlimet har nemlig den praktiske egenskapen at det reaktiveres ved hjelp av varme. Dermed kan du faktisk bare finne frem strykejernet og varme opp stykket som har løsnet. Etter litt vil du se at det sitter fast igjen.

Har det gått så langt at biten som har løsnet til slutt har brukket av og du trenger å erstatte den med en ny? Da kan du også finne frem strykejernet for å fjerne det resterende stykket. Etter litt oppvarming løsner limet enkelt og du kan fjerne laminaten.

PS! Er du i beit for et stykke laminat å erstatte den ødelagte delen med - kanskje du kan ofre et stykke fra en lite synlig kant?

1503
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også