Massasjebad for velvære og helse

I et massasjebad blir du ikke bare ren og pen

Av ByggeBolig
18. januar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190118091513531.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190118091513531.jpg?maxwidth=2000
0

Det er lite som kan slå følelsen av å sette seg ned i et badekar fullt av varmt og deilig vann. Hvis det i tillegg er et massasjekar, får du også en rekke helseeffekter ut av tiden i vannet.

For det første er varmt vann godt for kroppen som sådan. Du får økt blodsirkulasjon og utvidede blodårer – som fører til at blodtrykket synker. Dessuten er det svært avslappende for musklene dine. Et varmt massasjebad kan også være smertelindrende, eller i det minste gi deg en følelse av smertelindring.

Det er også på det rene at et varmt massasjebad kan ha positive effekter hva angår muskel- og leddplager. Det er gjennomført flere studier som peker på at personer med sykdommer som leddgikt og Bekhterev har godt av å bruke massasjekar både for smertelindring og økt mobilitet. Du bør imidlertid konsultere lege for å finne ut hvilken behandling som passer for deg.

Helt generelt bidrar dessuten vannet i massasjebadet til å redusere kroppsvekten vesentlig. Du blir selvsagt ikke lettere som sådan, men oppdriften i vannet gir stor grad av vektløshet. Dermed reduserer du belastningen på leddene i kroppen – som du ellers belaster hele dagen ved å stå, gå og sitte.

En åpenbar fordel er også at det varme vannet og massasjestrålene fra de ulike dysene i karet gjør deg mer avslappet. Ved å justere dysene kan du rette dem inn akkurat der du trenger litt ekstra oppmerksomhet, enten det gjelder rygg, nakke, håndledd, legger eller andre steder.

I sum gir gjør de ulike effektene fra et massasjekar også at du sover bedre om natten. Vi vet jo alle hvor døsig det er mulig å bli etter et varmt bad. Så i stedet for å sitte på sofaen med smarttelefonen og la hjernen bli stimulert av det blålige lyset fra skjermen, bør du heller vurdere et avslappende massasjebad som bidrar til god og dyp søvn.

1828
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også