SWITCH SECTION

Mindre malingsjobb!

Velg fabrikkmalt kledning neste gang

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

28. februar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190228062230871.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190228062230871.jpg?maxwidth=2000
0

Å sette opp ny kledning er en stor jobb som krever mye tid og innsats. Hvis du i tillegg skal rive ned gammel kledning og sette opp nye spikerslag mv. er det enda mer jobb.

For å redusere antallet arbeidstimer du trenger å legge ned, er det lurt å investere i fabrikkmalt kledning. Det vil si at du handler kledning som er malt under kontrollerte forhold på en fabrikk. Det finnes flere leverandører av fabrikkmalt kledning og hos de fleste kan du velge mellom:

  • Grunnet
  • Grunnet + mellomstrøk med maling eller beis

Det er flere fordeler med å velge fabrikkmalt kledning, ut over at du slipper å male så mye som sådan. For det første kan du være helt sikker på at malingen er korrekt påført på alle sider med riktig mengde maling. For det andre får du en kledning som er beskyttet fra første stund. Det gir både lenger levertid og betyr at du kan montere den akkurat når det passer deg, uten å ta hensyn til verken årstid eller værvarsel.

Fabrikkmalt kledning gjør også at du kan vinke farvel til umalte striper som oppstår når treverket krymper gjennom året, såkalte krympestriper. Fabrikkmalt kledning krymper selvsagt også, men du vil ikke se umalte områder da bordene er malt over det hele.

Velger du kledning som både er grunnet og påført mellomstrøk trenger du kun å påføre toppstrøket for å få et helt ferdigmalt hus. Det må du gjøre innen to år fra montering. Har du muligheten til å gjøre det med det samme den er montert slipper du forresten å vaske i forkant. Litt tid spart der også, gitt.

Venter du med toppstrøket er det imidlertid viktig at du behandler kappflater/endeved og områdene rundt spikerhodene umiddelbart. Her blir treverket eksponert og ubeskyttet om du ikke foretar deg noe.

1751
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også