Når bør du bruke dusjkabinett?

I en del tilfeller kan det spare deg for mye penger og arbeid

Av ByggeBolig
14. januar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190114102425998.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190114102425998.jpg?maxwidth=2000
0

Når du skal velge løsning for dusj, har du i hovedsak to valg:

  • Dusje rett på veggene og gulvet
  • Dusjkabinett

Bygger du nytt bad med kontinuerlig membran i både vegger, gulv og rundt sluket, er det ikke noe problem å dusje rett på gulvet og veggene. Membranen sørger for at vannet ikke kan trenge gjennom til bakenforliggende konstruksjoner og skape fukt- og råteproblemer.

Dersom du har et eldre bad eller overtar en bolig med et gammelt bad, kan det være du bør tenke litt mer gjennom hvilken løsning du skal velge for fremtiden. Generelt har våtromsmembraner en levetid på mellom 20 og 30 år, men er badet over 10 år kan det være grunn til å være litt obs. Det gjelder særlig i de tilfellene der du ikke har oversikt over byggemåte, historikk og bruk. Det vil typisk være når du overtar en ny bolig.

Er du ikke sikker på tilstanden til membranen eller om det i det hele tatt finnes membran, bør du vurdere dusjkabinett i stedet for å dusje rett på veggene og gulvet. Det reduserer nemlig risikoen for vannskader betraktelig ettersom alt vannet går rett i gulvsluket via en avløpsslange fra dusjkabinettet.

Mange er likevel skeptiske til dusjkabinetter. Én grunn er at de tar en del plass kontra en løsning med dusjing rett på vegg der du kan ha glassdører som kan foldes helt inntil veggen når dusjen ikke er i bruk. Dessuten er det mange som oppfatter dem som lite hygieniske ettersom de har flere kriker og kroker som kan være vanskelige å komme til ved vask.

I dagens marked finnes det imidlertid et stort utvalg dusjkabinetter. Mange av dem er ikke spesielt mye vanskeligere å rengjøre enn glassvegger. Dørene kan ofte hektes av for å komme til over alt og mange av dem har hjul slik at du kan dra det frem for å vaske under. Det forutsetter selvsagt at du har plass til å dra det frem og at vannslangene i bakkant er lange nok.

1880
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også