Ny varmtvannsbereder?

Det er mange forskjellige å velge mellom

Av ByggeBolig
14. november 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181114091505514.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181114091505514.jpg?maxwidth=2000
0

En varmtvannsbereder er faktisk ikke bare en varmtvannsbereder, for det finnes nemlig et stort utvalg av forskjellige typer for å dekke ulike behov. Det gjelder både hvor de kan plasseres, hvor store de er og hvor fort de varmer opp vannet.

Det du kanskje forbinder med varmtvannsberedere, er de høye, gulvstående modellene som typisk rommer mellom 200 – 300 liter vann og står plassert på vaskerommet eller i et teknisk rom. Dette har i lang tid vært det klassiske valget for familier. Det finnes imidlertid også mange andre typer beredere på markedet.

Vi snakker eksempelvis om beredere som:

  • er vegghengte og får plass i høyskapet på kjøkkenet
  • kan henges helt opp mot taket dersom det er behov for det
  • er kvadratiske i stedet for runde
  • har uttak for dusjarmatur og blandebatteri og passer godt på for eksempel hytta

I tillegg finnes det selvsagt mindre varmtvannsberedere med volum på 30 – 120 liter som for eksempel kan plasseres i kjøkkenbenken.

For deg som er lei av å vente lenge på at vannet i krana skal bli varmt, skal du dessuten vite at det finnes miniberedere. Slike beredere tar svært liten plass og monteres rett ved tappestedet, eksempelvis i servantskapet. De gir varmtvann umiddelbart og kapasiteten gir deg mer enn nok vann til håndvask eller en liten oppvask. Det tar kun 10 – 15 minutter på å varme opp vannet på nytt.

Også de større berederne kan varme vannet raskt – da snakker vi om såkalte ekspressberedere. De kan varme opp vann flere ganger raskere enn standard beredere og egner seg godt for husholdninger med stort varmtvannsbehov over kort tid eller de som ikke har plass til en stor bereder.

I tillegg finnes det spesielle beredere for bruk mot gass- og biokjel, varmepumper og solfangere, samt egne beredere med innebygget varmepumpe for oppvarming av tappevann.

1846
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også