SWITCH SECTION

Oljeskift på gressklipperen er viktig!

Du ville vel aldri ha kjørt bilen år etter år uten oljeskift?

For ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

30. april 2018
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180430100156878.jpg http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180430100324375.jpg
0

Det første du bør gjøre før du drar i gang gressklipperen for å frisere gressteppet på våren, er å skifte olje. Oljen fra forrige sesong er mest sannsynlig ganske skitten og full av forurensninger. Skitten og forurenset olje gjør ganske enkelt ikke like god jobb som ny olje. Og det er slettes ikke vanskelig å gjøre det selv.

Du bør starte gressklipperen og la den gå i noen minutter før du tapper ut den gamle oljen. På den måten varmer du oljen opp. Da blir det både lettere å tappe den ut og du får med mest mulig av forurensningene når du tapper.  

Før du går videre, bør du ta av tennplugghetten. Da er du sikker på at klipperen ikke kan starte i vanvare og du reduserer dermed risikoen for å skade deg selv. Når du skal tappe ut oljen må klipperen legges ned på siden. Som en tommelfingerregel kan du legge til grunn at siden med luftfilter/forgasser skal vende opp når du gjør dette, men sjekk manualen eller hør med forhandler for å være sikker. Den gamle oljen tappes over i en passende beholder, for eksempel en isboks eller en avkappet flaske. Sørg for å kvitte deg med oljen på forskriftsmessig vis – gjerne på din kommunes avfallsstasjon. 

Så er det bare å fylle på ny olje i henhold til instruksjonene i manualen og sette på tennplugghetten.

Har bensinen overvintret på tanken kan det også være fornuftig å tappe den ut og fylle på ny. Bensin absorberer fuktighet (vann) fra omgivelsene når den står på tanken - dermed brenner den dårligere.

1492
c-12TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også