Perfekt maskering

Unngå at malingen kryper under tapen

Av ByggeBolig
16. august 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180816083227515.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180816083227515.jpg
0
Maskeringstape er et kjærkomment hjelpemiddel når du skal male og ikke vil få malingen på uønskede steder eller du vil ha et skarpt skille mellom to ulike farger. Manges erfaring er nok likevel at det ikke er så enkelt som det kan virke – ofte kryper nemlig malingen under maskeringstapen og lager en taggete kant. Det er ikke spesielt pent.
Det finnes heldigvis et par metoder som hjelper deg å få de skarpe kantene du ønsker.
Den første metoden starter etter at du har malt veggen i grunnfargen og den er tørr. Fest maskeringstapen der du ønsker å ha skillet mellom fargene og mal over kanten av tapen med grunnfargen. Det er dette som er det store trikset – malingen forsegler nemlig kanten slik at neste strøk maling ikke kan krype under tapen. Neste strøk tar du med den fargen du vil ha til slutt. Mens siste strøk fremdeles er vått fjerner du tapen og står igjen med en skarp og fin kant.
Den andre metoden involverer akryl. Start med å feste tapen der du vil ha skillet. Deretter finner du frem en tube med akryl og stryker ut et tynt lag med fingeren langs kanten av tapen. Bruk også en pensel til å stryke ut med i etterkant. Når tar du frem malingen og maler over kanten av tapen og akrylen. Akrylen skal være våt når du maler. Når du er ferdig med å male fjerner du tapen.
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også