Plenen trenger en rens fra tid til annen

Så blir du kvitt uønskede elementer

Av ByggeBolig
30. mai 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180530105108952.jpg http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180530105108952.jpg
0

Det høres kanskje rart ut at plenen trenger en rens, men egentlig handler det bare om å bli kvitt uhumskheter som mose og ugress. Det er en god ting for de fleste hager.

Pulver eller konsentrat 

Det finnes flere måter å rense plenen på. Den enkleste løsningen er sannsynligvis å handle plenrens i pulverform eller konsentrat. Deretter strør eller sprayer du plenrensen på de områdene du vil behandle og lar det virke i henhold til anbefalingene på forpakningen. Plenrens i pulverform tar både tofrøbladet frø- og rotugress som løvetann og groblad, samt mose. 

Elektrisk mosefjerner 

En annen måte å rense plenen på, er å bruke en maskin. Det typiske er å bruke en mosefjerner/vertikalskjærer. Maskinen har kniver som skjærer og river bort mosen, men lar gresset stå. En del modeller har oppsamler slik at du slipper å rake bort mosen etter du er ferdig. En fordel med å bruke en mosefjerner er at det også bidrar til å lufte plenen. Det gir gresset bedre vekstvilkår, øker motstandsdyktighet overfor slitasje og gjør det lettere for vann og gjødsel å nå frem til røttene.

Har du mye mose, kan det være du må så nytt gress enkelte steder etter å ha gått over med mosefjerneren. Da strør du ganske enkelt litt jord på der det behøves, strør på gressfrø, raker det ned i jorden og valser over med en rulle. 

1326
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også