Pusser du opp?

Da bør du sannsynligvis skaffe deg en dykksag

Av ByggeBolig
29. april 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180601085417319.jpg http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180601085417319.jpg
0
En av de absolutt største fordelene med en dykksag er at den gir rette og presise kutt på kort tid. Der du med en vanlig håndsirkelsag må være veldig stø på hånden for å sage rett, alternativt bruke mye tid på å spenne fast en rettholt, kan du med dykksagen bare markere i hver ende av materialet du skal kappe og legge skinnen nedpå. Deretter fører du sagen på skinnen og får et perfekt kutt. Med en håndsirkelsag kan det også litt krevende å holde sagen inntil rettholten gjennom hele kuttet. Dykksagen, derimot, låses i sideretning på skinnen ved hjelp av utfreste spor i sagens anlegg. Dermed vil den gå helt rett på skinnen.
Et annen finesse som gjør dykksagen rask i bruk, er at skinnen er utstyrt med en gummileppe som i utgangspunktet er litt for bred. Første gang du gjør et kutt sager du bort en liten del av leppen og du står igjen med en perfekt kant som viser akkurat hvor sagbladet vil kutte. Dermed er det bare å legge skinnen ned og sage i vei.  
En dykksag leveres dessuten som regel med et fintannet blad som kutter meget pent. Mange vanlige sirkelsager leveres derimot med grovtannede blader som ikke gir spesielt pene kutt. I tillegg gjør skinnen til dykksagen at oppflising i materialet du kutter i, holdes på et minimum. Dermed egner dykksagen seg godt til både grovere arbeid og til finsnekring av for eksempel hyller. 
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også