SWITCH SECTION

Robotgressklipper?

Dette bør du tenke på

For ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

14. mai 2018
http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180514031932699.jpg?maxwidth=500?maxwidth=500 http://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180514032203133.jpg?maxwidth=500
0

Kjøper du deg en robotgressklipper trenger du ikke forholde deg særlig til gressklipping, men det er noen ting du bør sjekke ekstra nøye for å få gode opplevelser.

Må kunne gjøre jobben 

Velg en klipper en som faktisk klarer å utføre jobben den lover. Det er til dels store forskjeller på klipperne som finnes på det norske markedet. Noen av dem må faktisk programmeres til et større areal for å gjøre jobben. Det betyr gjerne at den bruker lenger tid på å gjøre jobben – og dermed mindre tid til å være i hagen for deg. For selv om klipperen ser uskyldig ut, skal du ikke oppholde deg i hagen mens den jobber.

Pass også på å velge en klipper som håndterer vått gress uten at det pakker seg under maskinen. Noe av poenget med en robotklipper er jo faktisk at du ikke skal måtte planlegge når det er passelig å klippe gresset, så da må den kunne klare jobben uavhengig av om det er vått eller tørt. Det er jo tross alt litt kjedelig å komme hjem fra jobb for å konstatere at den ikke har gjort jobben bare fordi det er vått i gresset. 

Sikkerhet og hindringer 

Det skal være en viss avstand mellom knivene og kanten på klipperen, og er avstanden for kort kan du risikere å skade fingre og tær. Selv om du ikke skal oppholde deg i hagen mens klipperen jobber, er det uansett ingen grunn til å risikere noe. Sjekk også at klippeaggregatet stopper som det skal når du løfter klipperen opp. Dette skal være standard sikkerhetsfunksjon på en robotklipper, men tester har vist at det ikke er tilfelle på alle modeller. 

Som bruker av en vanlig gressklipper, er du helt sikkert vant til å flytte rundt på gjenstander underveis i klippingen. Det er noe av det du ikke skal være nødt til å tenke på med en robotgressklipper – den skal ganske enkelt styre unna det som står i veien. Det er imidlertid en del forskjeller på hvor godt ulike klippere håndterer hindringer. 

Til sist – velg en klipper som holder seg innenfor det programmerte arealet. Noen robotgressklippere stikker faktisk av, men husk at du som eier av klipperen har ansvar for den. Det er ikke greit om den plutselig stikker avgårde til nabohagen full av barn eller ut på bilveien. 

2180
c-12TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også