Se hvilke kjøleprodukter som finnes

Du kan velge blant mye mer enn kjøleskap og frysebokser. Her er en oversikt.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

26. januar 2021
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

26. januar 2021
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210126141408040.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20210126125952418.jpg?maxwidth=2000
Kjøleskap med skjerm.jpg Kjøleskap med skjerm - mobil.jpg
0

Det finnes mange forskjellige kjøleprodukter som kan holde maten din kald, og alle har sine fordeler og ulemper. Her er litt generell informasjon om hva som finnes, i tillegg bør du sjekke klistremerket på produktet / produktspesifikasjonene som viser desibelnivået (hvor mye det bråker), energiklassen, om det har No frost, hvordan en eventuell møbeldør festes, om det er høyre- eller venstrehengslet og så videre.

Før du går til innkjøp, bør du tenke igjennom kjølebehovet ditt – i dag og noen år fremover.

Kombiskap

Kombiskap har 2 dører, med kjøleskap øverst og fryseskap nederst. De finnes i forskjellige størrelser og er praktiske, da du bare trenger dette ene skapet. Mange familier har et kombiskap og en fryseboks i tillegg.

Kjøleskap

Dette er kjøleskap med bare én dør. De kan ha liten frysedel – en liten boks inni selve kjøleskapet. Et lite kjøleskap passer godt på hybelen, mens et større er kjekt for deg som har en fryser utenom, da du får mer kjøleskapsplass enn ved å ha et kombiskap. Verdt å merke seg, er at et kjøleskap lager som regel mindre lyd enn et kombiskap.

Fryseskap

Dette er et dedikert fryseskap. Du kan få tak i kjøle- og fryseskap med samme design.

Kjøle- og fryseskap med annen teknologi

Det finnes kjøleskap med innvendig kamera, slik at du kan sjekke innholdet fra hvor som helst. Kanskje står du en dag på butikken og lurer på om du har melk eller chili, da kan du enkelt sjekke dette via appen på mobilen. Slike, fancy skap har ofte en smart skjerm på døren, som også kan vise innholdet i kjøleskapet, eller brukes som huskeliste, til streaming av fotballkamper og mye annet.

Det er også mulig å få tak i kjøle- og fryseskap med vann- og isbitdispenser, noe som er særlig deilig en vakker sommerdag.

Integrerte skap

Det finnes kombi-, kjøle- og fryseskap som kan integreres i kjøkkeninnredningen. Du kan dermed sette på samme front som du har på de øvrige skuffene og skapene. Kjøkkenet får et ryddig, pent og helhetlig uttrykk. De mest stillegående modellene er integrerte.

Side-by-Side-skap

Dette er store, flotte kombiskap der kjøle- og frysedelen er i full høyde med hver sin dør, inntil hverandre. Dørene åpnes til hver sin side, slik at du kan ta tak i håndtakene og strekke armene til høyre og venstre og åpne de samtidig. 

French Door

Dersom du heller ønsker at kjøle- og frysedelen er horisontalt delt, med et ekstra bredt kjøleskap øverst og dobbelt fryseskap nederst, går du for French Door-løsningen. Disse skal også gi jevnere temperaturer i kjøle- og frysedelen enn andre kjøleprodukter.

Kjølehjørne

Et kjølehjørne, også kjent som hjørnekjøleskap, er et ekstra stort kjøleskap med god oversikt som plasseres i hjørnet av kjøkkenet.

Det passer perfekt til både deg som vurderer å lage kjølerom, men som synes det blir litt mye jobb, eller om du gjerne bare skulle hatt litt mer plass i kjøleskapet. Kjølehjørner er gjerne dyrere enn andre skap.

Her kan du lese en mer utfyllende artikkel om kjølehjørne.

Mini-kjøleskap

Dette er et lite kjøleskap uten frysedel. Mini-kjøleskap passer godt på hybelen, eller som et ekstraskap til drikkevarer i for eksempel garasjen eller kjelleren. Du kan velge mellom mange stilige design, alt fra små, hvite til noen som ser ut som en Coca-Cola-boks eller en Marshall-forsterker til el-gitar. 

Fryse- og kjøleskuff

Som et alternativ til kjøleskap, kan du ha én eller to kjøleskuffer integrert i kjøkkeninnredningen sammen med de andre skuffene. Disse er både praktiske og elegante, da du kan stable i høyden og du får bedre benkeplass. 

Du kan også ha en kjøleskuff og en fryseskuff ved siden av hverandre.

Fryseboks

Det finnes frysebokser i forskjellige størrelser. Folk som trenger å oppbevare mye mat har gjerne et rent kjøleskap og en fryser.

Husk at fryseboksen trenger varme for å holde maten din kald.

Fryseboksen trenger varme for å holde maten din kald

3908
b-0TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også