Slik modellen av bygget ditt vil se ut i BIM
SWITCH SECTION

Skreddersy hjemmet ditt

Byggebransjen må bli grønn- derfor utvikles stadig digitaliseringen i byggeprosessen. Redskapet BIM er det nyeste innenfor byggeprosessen og hjelper deg til å skreddersy ditt nye bygg.

Av ByggeBolig

Bettina Eilertsen

Boligkanalen

4. november 2019
Slik modellen av bygget ditt vil se ut i BIM
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191104122508886.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191112113015128.jpg?maxwidth=2000
0

Under prosessen av et byggeprosjekt kan det forekomme mange feil, spesielt under opptegning av hvor alt skal være. Det kan forekomme feil i tegningene som gjør at flere deler av bygget må endres på og unødvendig bruk av materiale som ender opp i søpla. Det er her BIM (Bygginformasjonsmodellering) kommer inn.


Det perfekte bygget

BIM bidrar til en mer bærekraftig og effektiv byggeprosess. Funksjonen til BIM er at byggetegningene gjøres digitalt istedenfor på papir, slik at man kan spare seg for unødvendig bruk av ressurser og materiale. Bygget legges først inn på pcen, før det lages om til virkelighet. Slik at man kan legge inn ønsker og løsninger akkurat slik man vil i bygget. Bygget vil bli lagd om til en modell som viser det nøyaktige resultatet av bygget. Man kan gå inn i modellen å endre og se alle detaljer i bygget. Da er man helt sikker på at det blir skreddersydd til dine ønsker og behov. De ulike ressursene, som rørleggere, vil også kunne gå inn i modellen og legge til ulike detaljer og sjekke at alt stemmer.


Poenget med BIM er at forbrukeren som skal bygge får en virtuell forståelse av hvordan det nye bygget deres kommer til å bli. BIM funker derfor som en digital tvilling. Modellen du ser på skjermen er akkurat det du får som resultat når bygget er ferdig.

Så tenker du å bygge nytt hus, hytte eller annet, samtidig som du vil være med på å bidra til å utvikle det bærekraftige spekteret av byggebransjen, er BIM prosessen løsningen for deg. Det finnes ulike firmaer som hjelper deg med å sette sammen bitene i puslespillet ditt.


Realiser drømmen din om det perfekte bygget nå!

1809
c-19TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også