Slik blir kapp- og gjærsagen din enda bedre

Skaff deg et sagbord

ByggeBolig
30. oktober 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181030122419329.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181030122419329.jpg?maxwidth=2000
0

Med en kapp- og gjærsag i hus er du godt rustet for å gå løs på diverse prosjekter i boligen, men det er spesielt én type ekstrautstyr du bør skaffe deg dersom du vil ta ut hele potensialet som ligger i sagen.

Du bør nemlig først som sist investere i et sagbord du kan montere sagen i. Da får du løftet den opp i en behagelig arbeidshøyde og du slipper å bøye deg ned for å betjene den. En behagelig arbeidshøyde deg også bedre oversikt når du jobber.

Et sagbord gjør det også enklere å håndtere lange materialer. De fleste av dem har støtter på sidene som kan trekkes ut slik at materialene du sager får understøttelse når du kapper dem. Alle som har prøvd å kappe flere meter lange materialer vet hva som fort kan skje når du nesten er ferdig med kappet; vekten på den ene siden blir så stor at emnet knekker. Det gir både et stygt kapp og kan være skummelt ettersom du ikke nødvendigvis har kontroll på delen som knekker av.

Velger du i tillegg et bord som har rullestøtter og endestoppere oppnår du enda et par fordeler:

  • Rullestøttene gjør det enkelt å materialene du jobber med frem og tilbake når du skal kappe. Det er spesielt praktisk når jobber med tyngre materialer og skal flytte emnet noen få millimeter for å treffe streken du skal sage etter.
  • Med endestopp på støttene kan du enkelt gjøre serier av kutt med nøyaktig samme lengde. Endestoppene kan som regel felles opp og ned avhengig av når du trenger å bruke dem.

De fleste produsenter av kapp- og gjærsager leverer sagbord til sine egne sager, men det finnes også universalbord som passer til flere typer sager. I en del tilfeller er det heller ikke noe i veien for å bruke et bord fra én produsent til en sag fra en annen produsent. Det er imidlertid lurt å sjekke kompatibilitet før du handler.

1806
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også