Slik borer du i fliser

Det er ikke noe å være redd for

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

20. februar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190220094413416.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190220094413416.jpg?maxwidth=2000
0

Dagen har kommet og du skal bore et hull eller tre i flisveggen på badet eller over kjøkkenbenken. Du kjenner på nervøsiteten og håper i det lengste at du skal klare å få det til uten å ødelegge en eller flere fliser.

Den nervøsiteten kan du bare legge fra deg, men det krever at du kjenner til den riktige fremgangsmåten for å bore i fliser.

Aller først må du skaffe deg riktig type bor. Bruker du et diamantbor er du sikker på å få boret gjennom alle typer fliser, men et glassbor fungerer også i mange tilfeller. Bruker du diamantbor bør du kjøle det ned med vann mens du borer. Det enkleste er å spraye på litt vann med en sprayflaske underveis.

Dernest må du få en god start. Mange fliser er glatte og det kan være vanskelig å få boret til å ikke skli på overflaten når du starter å bore. Løsningen er enkel: fest en bit med maskeringstape der du skal bore, så får du mer friksjon mellom bor og vegg. Du kan også bruke en syl eller liknende for å lage en liten fordypning/bryte overflaten der du skal bore. Deretter er det bare å bore seg gjennom flisen uten å være redd for at noe skal gå galt.

Borer du i vegger med membran, kommer du sannsynligvis til å lage hull i denne når du borer. Da må du huske å fylle hullet med silikon før du skrur inn skruen. Da blir det tett. Skal du bruke plast- eller nylonplugg i hullet fyller du også pluggen med silikon før du setter inn skruen.

Vil du helst ikke bore i flisene i det hele tatt? Husk at du kan bore i fugene mellom flisene. Det finnes også mange typer tape og lim som kan brukes i stedet for å bore og skru.

1605
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også