115

Slik får du et lite rom til å virke større

Med litt innsats og noen triks kan du raskt få bedre romfølelse i de mindre rommene.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

17. august 2023
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230818082718610.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230818082824500.jpg?maxwidth=900
0

Det første du bør gjøre for å få et lite rom til å virke større, er å få alle tingene opp fra gulvet. Da vil du se mer av gulvet og få en bedre romfølelse. I tillegg vil rommet virke mer ryddig. 

Bruk gjerne noen knagger til å henge opp ting som typisk står på gulvet, eksempelvis sekker og lignende.

Speil

Et stort speil gir deg bedre romfølelse, da det reflekterer lyset utenfra og får rommet til å bli lysere og virke mer åpent.

Farger

Bruk farger til å påvirke romfølelsen, men sørg for å bruke en fargepalett som er innenfor det samme fargespekteret, og som ikke er alt for dristig. Du bør ikke bruke kontrastfarger i små rom, ellers vil de virke mindre og rotete.

Effektive møbler

Med den begrense plassen i små rom, burde du velge effektive møbler med flere funksjoner – for eksempel en seng med skuffer under madrassen eller et sofabord med oppbevaringsskuffer.

Slike møbler tar ikke mer gulvplass, men du får bedre oppbevaringsplass. Rommet vil da kunne lettere holdes ryddig og virke mer luftig.

Skap og hyller med ben bruker veggarealet istedenfor gulvet, og kan også være en god løsning. 

Planter

Planter gir liv til rommet og får det til å virke større, særlig om du får dem bort fra gulvet og litt opp i høyden – prøv gjerne å henge dem opp i ulike planteoppheng.

Luften i små rom kan fort bli tett, derfor kan luftrensende planter være et godt alternativ.

Bilder

Ha gjerne ett bilde som er større enn de andre, da dette gir et lettere uttrykk på veggen samtidig som det lager en fin kontrast. Det kan være lurt å ha samme farge på rammene for å få et rent uttrykk.

1816
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også