115

Slik lager du en hemmelig døråpning

Vi elsker skjulte dører – her er noen tips til hvordan du enkelt kan lage en hemmelig dør i hjemmet ditt.

For ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

19. september 2022
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220916133405980.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220916133406745.jpg?maxwidth=900
0

Vil du legge til et snev av intriger og spenning til hjemmet ditt? Så hvorfor ikke lage en hemmelig døråpning! Dette kan gjøres enkelt og relativt billig ved å gjenbruke noen eksisterende møbler eller skap, og det kan gjøres hvor som helst i hjemmet ditt.

Plasseringen

Plasseringen til den hemmelige døråpning kan være bak en bokhylle på kontoret ditt, i et falskt skap i lekerommet, eller til og med i et skap på soverommet ditt. Hvis du bruker eksisterende møbler, gjenbruk dem ved å fjerne bakpanelet eller døren. Alternativt kan du kjøpe noen rimelige skap eller hyller og endre dem for å lage en falsk dør. Uansett hva du bestemmer deg for, sørg for at døren er godt konstruert og passer til formålet. Tross alt er det ingenting verre enn en skjult dør som ikke forblir skjult!

798
TrueFalsec-12
0

Konstruksjonen

Når det kommer til konstruksjon er det et par ting å huske på. Først må du bestemme hvilken type dør du vil ha. Det er mange forskjellige stiler å velge mellom, så ta deg god tid og finn en som passer dine behov. Deretter må du få tak i de nødvendige materialene, festemidlene og verktøyene. Til slutt må du faktisk bygge døren. Det er her profesjonelle fagfolk virkelig kan komme godt med. De kan hjelpe deg med konstruksjonen og sørge for at alt gjøres riktig og ser bra ut. 

508
TrueFalsec-12
0

Hvis du bygger din hemmelige dør fra bunnen av, er det et par ting du bør huske på. For det første må du sørge for at døren er skikkelig forsterket slik at den kan bære vekten av det du gjemmer bak/på den. For det andre må du vurdere hvordan du åpner og lukker døren. 

Installere døren

Det er her ting kan bli litt vrient, men med litt nøye planlegging burde det ikke være for vanskelig å installere døren. Sørg for at døren er ordentlig støttet og at den åpner og lukker jevnt. Du må kanskje også legge til noen skjulte hengsler eller et magnetisk låsesystem for å holde døren godt lukket. 

 

Når du har den grunnleggende strukturen på plass, legg til noen finpuss for å få det til å se mer realistisk ut. Dette kan inkludere å male den for å matche området rundt, legge til dørhåndtak eller hengsler og til og med installere en skjult lås. 

 

For det ultimate innen hemmelighold, legg til et falskt gulv eller tak i den hemmelige døråpningen din. Dette vil gjøre den enda vanskeligere å oppdage og vil legge til et spenningselement for alle som prøver å komme inn! 

 

Mange åpningsmuligheter

Skjulte dører kan fjærbelastes, betjenes av en skjult bryter, eller til og med åpnes med en fingeravtrykkskanner. Når det kommer til skjulte dører, er alternativene uendelige. Du kan være så kreativ du vil, bare sørg for at døren din er funksjonell og trygg.

1343
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også