SWITCH SECTION

Slik lager du striper på plenen

Det er ikke spesielt vanskelig

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

18. juni 2019
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

18. juni 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190618120902008.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190618120902008.jpg?maxwidth=2000
0

Alle som har sett fotballkamp på TV eller sett bilder av typiske amerikanske hager har sikkert lagt merke til at det ofte er mønstre i gresset. For eksempel rutenett, striper på skrå eller rette striper på langs eller tvers.

Slike striper kan du også lage på din egen plen. Det handler ganske enkelt om å klippe slik at gresset legges ned i forskjellig retning. Den enkleste måten å lage striper på er faktisk bare å gå med gressklipperen i motsatt retning på stedene du vil ha striper. Altså klipper du først i én retning, snur rundt og klipper neste stripe i motsatt retning. Da vil gresset legge seg motsatt vei og du har laget striper. Det er imidlertid ikke sikkert stripene blir spesielt tydelige på denne måten. Det avhenger litt av klipperen og gresset i hagen.

En annen måte å gjøre det på er å gå til innkjøp av en rulle som monteres bak på gressklipperen. I USA kalles dette for lawn striper og jobben dens er ganske enkelt å legge gresset ned etter hvert som du klipper. Selve klippingen foregår altså som vanlig. Den eneste forskjellen er at rullen henger bak og legger gresset ned ettersom du går.

Får du ikke tak i denne typen ekstrautstyr til din klipper, kan du faktisk lage din egen lawn striper. Det du trenger er en jernstang med litt tyngde. Den bør være like lang som klippebredden på gressklipperen. For å feste den kan du bore et par små hull i gummileppen som henger bak på klipperen. Deretter bruker du strips til å henge fast jernstangen i hullene. Funksjonen til stangen er å gi ekstra vekt som bidrar til å legge ned gresset når du klipper.

En ulempe med gjør det selv-løsningen er imidlertid at det blir vanskelig å rygge/trekke gressklipperen bakover. Ettersom jernstangen ikke kan rulle vil du fort kunne oppleve at den kommer under klipperen og kommer i konflikt med knivbladet dersom du trekker klipperen bakover. Denne risikoen må du selv vurdere – og husk at du ikke kan klage til produsenten av gressklipperen dersom det skulle skje noe galt. Dette gjør du fullt og helt for egen regning og risiko.

2071
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også