Slik måler du når du skal liste

Det er såpass enkelt at det egentlig ikke er lov å feile

ByggeBolig
2. juli 2018
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180702121847156.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180702121847156.jpg
0

Når du skal legge lister, blir det fort mange løpemeter og prisen kan bli høy. Om du i tillegg måler og kapper feil, blir det enda dyrere. Da er det greit å ta med seg noen tips på veien.

Første steg er selvsagt å måle veggen. Det mest praktiske kan være å bruke en lasermåler. De finnes i flere prisklasser og de fleste er tilstrekkelig nøyaktige. Målebånd eller tommestokk kan selvsagt også brukes, men pass på at du holder båndet eller stokken vannrett på veggen og at den ikke siger ned. Det kan nemlig gi noen få millimeter feil på målet - og dermed ødelegge hele sluttresultatet. 

Tar du mål fra hjørne til hjørne, kan det bli vanskelig om du bruker tommestokk eller målebånd. Tommestokken kommer ikke inn i hjørnet og målet blir unøyaktig om du bøyer målebåndet inn i hjørnet. Derfor lønner det seg å gjøre følgende:  


  • mål ut fra det ene hjørnet og sette et merke på et rundt mål. Eksempelvis 2 meter
  • mål ut til merket fra det andre hjørnet  
  • legg sammen de to tallene


Når du skal overføre målene til listene, må du huske på at listenes bakside skal være lik veggens lengde. Derfor måler og merker du alltid på baksiden av listen. Bruk helst en tynn blyant eller penn til å lage merker. Da blir merkingen så nøyaktig som mulig og reduserer risikoen for feilkapp. Tykke blyantstreker kan skape tvil om nøyaktig hvor du skal kappe. 

1367
Falsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også