SWITCH SECTION

Slik oppbevarer du malerpensler riktig

Ferdig å male eller vil du ta en pause? Lær hvordan du rengjør malerpenslene mellom bruk.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

20. august 2020
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

20. august 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200820113745992.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200820113745992.png?maxwidth=2000
0

Istedenfor å kjøpe ny pensel eller rulle hver gang du skal male, bør du investere i gode produkter og ta vare på de mellom strøkene. De har mer behagelig grep, bedre dekkevne og evne til å ta opp maling. Gode produkter skaper en finere overflate, som igjen gir et bedre sluttresultat. I tillegg er det mer miljøvennlig og du vil med tiden spare penger.

Over natta

Klokka har en tendens til å bli mye når man maler, og ofte må man ta strøk nummer to eller tre dagen etter. For å holde penslene gode til dagen etter, trenger du bare å dyppe penslene og malerullen i litt maling, og deretter pakke de i plastfolie eller legge de i en lufttett plastpose – press ut luften. Til slutt forsegler du rundt de med maskeringstape, slik at det ikke slippes inn luft. På denne måten kan du oppbevare de i opptil to dager i et tørt rom.

Lengre oppbevaring

Når du er ferdig med malingsprosjektet, tar du først og skraper av så mye maling du klarer. Bruk gjerne rørepinnen til dette.

Dersom du har brukt løsemiddelbasert maling, tømmer du en liten skvett løsemiddelrengjøringsmiddel oppi en liten(!) beholder og trykker penselen mot sidene for få middelet inn i busten. La penselen stå i middelet i to timer, skyll grundig, tørk med en ren fille eller lignende og oppbevar penselen på et tørt sted til neste gang du skal male.

MERK: Ikke tøm løsemidler i vasken! Når du har avsluttet rengjøringen, skrur du på et lokk på beholderen og lar den stå i 24 timer. Når malingen har sunket til bunnen, tømmer du det gjenværende rengjøringsmiddelet over i en flaske for fremtidig bruk. Til slutt lar du malingen som blir igjen i beholderen tørke fullstendig før du kaster den i søpla – bruk en så liten beholder som mulig for å minske mengden av løsemidler.

Har du derimot brukt vannbasert maling, kan du legge penselen eller rullen i lunket vann i to timer. Deretter skyller du den godt, tørker den med en ren klut eller lignende og oppbevarer den på et tørt sted til neste gang du skal bruke den.

Kari og Ola Nordmann liker å male

Ifølge Prognosesenteret, er malerarbeider det vi oftest gjør av innvendig oppussingsprosjekter. Derfor kan vi spare miljøet for mye søppel dersom alle oppbevarer penslene riktig og ikke kjøper nye hver gang.


2581
Falsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også