Slik rydder du boden, kjelleren og loftet

Du føler mindre stress når det er ryddig. Her er noen raske tips.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

24. august 2020
Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

24. august 2020
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200824193316749.png?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20200824193316749.png?maxwidth=2000
0

Rydding kan både være et tiltak og vanskelig. Derfor er det lurt å gjøre det en gang du har fri noen dager på rad og ikke så mye annet på programmet. Du kan gjerne lage lister med oppgavene, det er kjekt for både deg og de som hjelper.

Tøm rommet

Kast eller gi bort alt du klarer. Deretter samler du alt du tenker å beholde på en presenning ute i hagen. Da får du god oversikt og du ser enkelt hvor mange spader, tennisracketer og svømmeføtter du har – og hvor mange du egentlig trenger. Kanskje du har dobbelt opp av flere ting og sparer på saker som har gått i stykker. Vær streng med deg selv!

Merk: Nordmenn kaster alt for mange ting som kunne vært brukt av andre – prøv å gi bort brukte ting istedenfor å kaste det!

Sentimentale ting

Det er en grunn til at noe har stått ubrukt i en pappeske i 5 år – eller kanskje 10. Men det kan uansett være vanskelig å kaste det. Derfor kan det være lurt å få med seg venner til å hjelpe. Venner er mindre sentimentale for dine ting enn deg, men be de være snille.

Det er lurt å bruke litt tid, ellers kan det være ubehagelig. Gi deg selv noen uker, og vurder tingene på nytt som du sliter å avgjøre om du beholder eller kaster. Gjerne hør med noen du kjenner.

Hold det ryddig

Når du har tømt rommet, planlegg nøye og lag en fast plass for alle tingene. Gjennomsiktige bokser er kjekke til oppbevaring. Gjerne skriv hva boksen inneholder på fremsiden. Bruk ganske små kasser eller bokser, slik at de ikke blir for tunge til å ta ned fra hyllen og bære dit de skal. Prøv å samle ting etter tema – bruksting ytterst, minner innerst, sportsutstyr ett sted og så videre.  

Kroker eller bare en spiker gjør det enkelt å gi ting en fast plass. Da får du også utnyttet mer plass. Ha ting du stadig bruker i gripeavstand og ting du sjelden bruker bakerst. Unngå å stable ting oppå hverandre og foran hyller.

Rydding er slitsomt, men husk at du vil bli mindre stresset etter det er gjort.

2132
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også