115
Foto: Shutterstock
SWITCH SECTION

Slik skraper du maling

Å skrape maling kan virke som en uoverkommelig oppgave, men det trenger ikke å være så ille.

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

18. april 2023
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

18. april 2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230418112608993.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230418112608993.jpg?maxwidth=900
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
0

Velg riktig verktøy

Før du starter å skrape maling av kledningen, er det viktig å velge riktig verktøy. De mest populære verktøyene for denne jobben manuelle skraper og varmluftspistoler. Manuelle skraper fungerer best for mindre områder eller hvis malingen er allerede løsnet. En varmluftpistol kan være mer effektiv for større områder og tykkere lag med maling. Husk å bruke vernebriller og hansker når du skraper maling.

Forbered overflaten

Før du begynner å skrape maling av kledningen, er det viktig å forberede overflaten. Start med å rengjøre overflaten med såpe og vann, og la det tørke helt før du begynner å skrape. Det er også lurt å dekke til nærliggende planter og liknende med plast eller laken for å beskytte dem mot støv og støt fra verktøyet. Hvis du vil unngå å plukke malingsflak etter du er ferdig, bør du også legge dekkeplast eller liknende på bakken.

Start skrapingen

Når overflaten er ren og beskyttet, kan du begynne å skrape malingen. Hold skrapen i en vinkel på ca. 45 grader og bruk faste, men kontrollerte bevegelser for å fjerne malingen. Unngå å skrape for hardt, eller du kan skade kledningen under malingen. Hvis det er vanskelig å fjerne malingen, kan du prøve å bruke varmluftpistol for å løsne den. Sørg for at bladet på skrapen alltid er skarpt – det har mye å si for hvor enkelt skrapingen går. Du kan både velge å slipe bladet eller bytte det ut med nye ettersom det slites.

Husk at skraping av maling kan være en tung jobb og trettende for hendene og ryggen. Derfor bør du ta pauser og gi hendene en mulighet til å hvile innimellom.

Gå over for å reparere

Når du har fjernet malingen, er det på tide å undersøke kledningen for eventuelle skader eller riper. Hvis du finner noen, bør de repareres før du påfører ny maling. Dette vil bidra til å gi et jevnere utseende på overflaten og gi en bedre finish. Bruk kitt eller sparkel for å fylle hakk og hull, og la det deretter tørke helt før du maler.   Dersom du ikke har fjernet all maling, bør du også slipe ned overgangene mellom malte og umalte flater før du maler på nytt.

2092
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også