Slik unngår du å skli i trappen!

Det kan til og med bli ganske pent

Av ByggeBolig
22. november 2018
Foto: Pexels
Foto: Pexels
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181122094953206.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181122094953206.jpg?maxwidth=2000
0

Selv om det ikke finnes konkrete tall på hvor mange som faller i trappen hvert år, kan vi ganske sikkert legge til grunn at det er tale om mange. Det er selvsagt mange ting som kan forårsake fall i en trapp, men en av dem er garantert glatte trappetrinn. Har du en glatt trapp bør du gjøre tiltak for å øke friksjonen på trinnene slik at du reduserer faren for å skli.

Det finnes flere måter å øke friksjonen i trinnene på. Det finnes to løsninger som er meget enkle:

  • klistre antiskli-tape på ytterst på trappetrinnene.
  • Montere trappeneser, dvs. vinklede profiler i stål, aluminium, plast, messing eller treverk.  

Du skal vite at antiskli-tape faktisk finnes i flere farger og formater. Du må ikke velge den klassiske, sorte tapen som du kanskje ikke har så mye til overs for. Velger du trappeneser, kan det være smart å velge en type som er rillet for ekstra friksjon.

Det går faktisk også an å male/lakkere trappetrinnene med antisklimiddel. Her er det i hovedsak to muligheter:

  • blande inn antisklimiddel i malingen
  • ferdig lakk iblandet små korn

Begge deler gir en sklisikker overflate, men sistnevnte er fargeløs og gir dermed liten eller ingen endring i trappetrinnenes uttrykk.

En sikker vinner for sklisikring, er dessuten å legge teppe i trappen. Her er det flere valg, blant annet halvmåneformede teppedeler på hvert trinn eller en teppeløper som festes i trinnene med stenger. En fordel med tepper i trappen er at det også demper trinnlyd og gjør trappen mykere å gå i.

Er du av den hendige typen og har tilgang på en håndoverfres kan du frese spor i trinnene og felle ned metallriller som sklisikring i selve trinnet. Det gir en stilren finish og egner seg blant annet svært godt sammen med et rekkverk med stålspiler hvis du har det fra før av. 

1810
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også