Smart og effektiv oppbevaring på kjøkkenet

Du trenger ikke nødvendigvis mer oppbevaringsplass

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

5. februar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190205083811687.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190205083811687.jpg?maxwidth=2000
0

Er du en av dem som opplever å ikke ha nok oppbevaringsplass på kjøkkenet? Da tenker du kanskje at du må gjøre kjøkkenet større for å få plass til flere skuffer og skap.

Det er slettes ikke sikkert – for du kan nemlig gjøre ganske mye bare du velger riktige oppbevaringsløsninger. Det er dessuten mye rimeligere enn å utvide kjøkkenet. Det du skal være på jakt etter er oppbevaringsløsninger som er smarte, fleksible og effektive.

Ett eksempel er hjørneskuffer som gjør at du kan dra ut hele hjørnet og få god oversikt ovenfra. Da er det slutt på hjørneskap der innholdet blir dyttet bakover helt til det blir borte og du ikke lenger vet hva du har i skapet. Flere kjøkkenprodusenter leverer hjørneskuffer og det er typisk mulig å velge mellom to eller tre skuffer i høyden.

Til skuffene bør du investere i skuffeinndelere. Da får du mulighet til å lage egne rom eller soner for ulike typer redskap. Det gir deg både mer effektiv plassutnyttelse og du unngår de typiske roteskuffene der du må ta ut halvparten av innholdet for å finne det du faktisk skal ha. Skuffeinndelere finnes både som ferdige innlegg og som skillevegger du selv kan plassere slik du ønsker.

Vil du ha bedre oversikt over kjølevarene, skal du også vite at det finnes kjøleskuffer. De kan integreres i kjøkkenet slik at de ser ut som en helt vanlig skuff. I skuffene kan du både ha innvendige skuffer og skuffeinndelere for å skille matvarer fra hverandre og holde det ryddig og oversiktlig.

Du skal dessuten vite at mange kjøkkenleverandører tilbyr sokkelskuffer. Det er ganske enkelt skuffer som monteres i sokkelen på benkeskapene. I et normalt kjøkken utgjør dette faktisk ganske mye plass og kan utgjøre en stor forskjell i tilgjengelig oppbevaringsplass.

1771
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også