115
Foto: Mega Plus Beograd / Pixabay
SWITCH SECTION

Solskjerming til takvinduer

Det finnes mange ulike løsninger for både inn- og utvendig montering

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

24. mai 2022
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

24. mai 2022
Foto: Mega Plus Beograd / Pixabay
Foto: Mega Plus Beograd / Pixabay
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220524120606711.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220524120606711.jpg?maxwidth=900
Foto: Mega Plus Beograd / Pixabay
Foto: Mega Plus Beograd / Pixabay
0

Et takvindu eller to gir etterlengtet dagslys i loftsetasjen og vil i mange tilfeller være forskjellen mellom et rom som kan brukes og et rom som er ubrukelig. Dersom du investerer i et takvindu, bør du også orientere deg i mulighetene som finnes når det gjelder solskjerming. Her finnes det er rikt utvalg slik at du kan skjerme deg best mulig mot solen ved behov.

Utvendig solskjerming stopper både lys og varme

På samme måte som solskjerming for andre typer vinduer, bør du starte med å vurdere hvorvidt du vil ha en innvendig eller utvendig løsning. Fordelen med en utvendig løsning er at du stopper solstrålene og solvarmen fra å komme inn i rommet i utgangspunktet. Utvendig solskjerming er med andre ord det beste dersom målet er å begrense soloppvarmingen.

Det finnes ulike typer utvendig solskjerming til takvinduer, eksempelvis:

  • Varmebeskyttende rulleskodder
  • Varmebeskyttende, mørkleggende screen
  • Varmebeskyttende screen

Avhengig av hvilken løsning du velger, kan du stoppe inntil 94 % av solvarmen fra å komme inn gjennom vinduet. Det kan ha veldig mye å si på dager der solen steker.          

Innvendig solskjerming er rimeligere

Er målet først og fremst å holde sollyset ute, vil en innvendig løsning fungere bra. Dette er ofte også rimeligere enn utvendig solskjerming. Innen innvendige solskjerming til takvinduer finnes blant annet:

  • Blendingsrullegardin, som mørklegger rommet totalt.
  • DUO blendingsrullegardin, som både kan kontrollere innslippet av lys og gi total mørklegging. Dette er egentlig to gardiner i ett.
  • Mørkleggende plisségardin, som gir full mørklegging, men som har dobbel duk for bedre isolering og komfort.

Det finnes også mer standard plisségardiner, samt tradisjonelle rullegardiner og persienner til takvinduer. Har du takvindu på et bad kan det være smart å velge persienner da de tåler fukt.

1880
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også