Sprukket flis?

Slik fikser du det

Av ByggeBolig
14. november 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181114052350721.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20181114052350721.jpg?maxwidth=2000
0

En sprukket flis kan være svært irriterende og sjenerende, men det er faktisk ikke så mye jobb å fikse det. Det krever imidlertid at du har tilgang på like fliser som du den sprukne.

Jobben starter selvsagt med å fjerne den ødelagte flisen. Du trenger:

  • Fugekrafse
  • Meisel og hammer
  • Slipekloss og grovt slipepapir eller skrape

Du starter med å bruke fugekrafsen til å fjerne fugemassen rundt flisen(e) som skal fjernes. Når du er ferdig med dette, bruker du meiselen for å slå flisen i mindre biter. Deretter bruker du meisel og hammer til å brekke restene av flisen bort. Du bør bruke vernebriller- og hansker for å beskytte øyer og hender mens du gjør denne jobben.

Nå står du igjen med et lag flislim som må fjernes. Til det bruker du slipeklossen og et grovt slipepapir, men det er også mulig å bruke en skrape eller liknende verktøy. Gjør en grundig jobb slik at overflaten blir så slett og rett som mulig – da blir det nemlig lettere å legge ny flis.

Du kan fint erstatte det manuelle verktøyet i første og siste steg over med en multikutter. Det finnes nemlig egne sagblad til multikuttere som er ment for utskjæring av fuger mellom fliser – og slipesåler som er egnet for å slipe ned flislim.

Etter rengjøring av overflaten er du klar for å legge ny flis. Bland flislim etter instruksjonen på pakningen, fordel den jevnt over hele flaten med en tannsparkel og legg ned flisen. Når limet er tørt fuger du med egnet fugemasse.

Skal du gjøre denne jobben på et bad med toppmembran som ligger rett under flisene, må du være veldig forsiktig for ikke å ødelegge membranen. Det kan lønne seg å ta kontakt med fagfolk for å være sikker på at jobben utføres på korrekt måte.

1726
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også