SWITCH SECTION

Startproblemer på klipperen?

Sjekk disse to tingene

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

3. mai 2019
Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

3. mai 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190503101616983.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190503101616983.jpg?maxwidth=2000
0

Mange opplever startproblemer på gressklipperen etter den har overvintret i mange måneder. Som regel er det ikke er så vanskelig å få orden på det.

Startproblemer kan ofte spores tilbake til at klipperen har stått med bensin gjennom vinteren. Da kan det ha kommet kondens i tanken. Kondens er som kjent vann - og vann brenner sjelden godt. Det passer dårlig ettersom bensinen nettopp skal brenne for at motoren skal gå. 

Sliter du med å få startet gressklipperen på gammel bensin bør du derfor tømme tanken for bensin og fylle på ny. I den grad du klarer det, er det også smart å rengjøre bensintanken. Det kan faktisk samle seg en del forurensning der. Det kan dessuten være lurt å rense forgasseren.

Manglende gnist

En annen årsak til at du ikke får start kan spores tilbake til tennpluggen. Når du drar i snoren eller vrir om nøkkelen på klipperen skal den nemlig lage en liten gnist slik at bensinen antenner og motoren drar i gang. Er tennpluggen slitt vil den ikke lage gnist og du bør bytte den ut med en ny. Her er en enkel metode du kan bruke for å sjekke om pluggen lager gnist:

  • Ta av tennplugghetten og skru ut tennpluggen
  • Sett tennpluggen inn i hetten igjen
  • Sett tennpluggen mot en metalldel på klipperen for å jorde den - hold i gummihetten med fingrene
  • Dra i startsnoren eller vri om nøkkelen og se om det gnistrer

For å bytte tennplugg trenger du som regel en tennpluggnøkkel. Det følger med de fleste litt velutstyrte verktøysett.

Når du først er i gang bør du også gjennomføre følgende oppgaver:

1831
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også