Terrasse med null hull

Det er bare én av fordelene med skjult innfesting

Av ByggeBolig
23. mai 2018
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180806080536462.jpg https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20180806080536462.jpg
0
Skjult innfesting av terrassebord har både estetiske og praktiske fordeler. For det første gir det et strammere og mer stilrent utseende på terrassen - ingen synlige skruehull i det hele tatt. Kombinerer du for eksempel skjult innfesting med kvistfrie terrassebord, får du et meget glatt og flott utseende på terrassen.
Om du har bygget terrasse vet du sannsynligvis også alt om hvor lett det er å ende opp med rader av skruer som ikke er rette, men bukter seg bortover terrassen. Eller at skruene på hvert bord har ulik avstand. Du kan unngå det ved å markere skruenes plassering på bordene, men det tar faktisk en del tid. Velger du skjult innfesting trenger du ikke tenke på slikt i det hele tatt, men bare passe på at skruen faktisk treffer bjelken under bordet. Og når du skrur inn terrasseskruene, sørger skrumal eller klips for helt riktig innfestingsdybde – det er altså ingen fare for at du skrur for langt inn. Ei heller at du skrur for kort og får risiko for å treffe en oppstikkende skrue med barbente føtter. 
Andre fordeler med skjult innfesting er at du ikke får skruehull der treverket rundt flises opp. Det gjør det mer behagelig å gå barbent for både store og små. Med vanlig innfesting, vil også alle skruehullene fylles med vann, støv og smuss. Er det ingen synlige hull, kan heller ikke vann, støv og smuss samles der. 

https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også