115
SWITCH SECTION

Tips for å rengjøre gardinene dine

Du trenger ikke være en ekspert for å rengjøre gardinene dine. Med disse enkle triksene får du gardinene i perfekt stand på få minutter.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

6. juli 2022
For ByggeBolig company

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

6. juli 2022
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220706084622340.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20220706084622714.jpg?maxwidth=900
0

Gardiner er en av de viktigste aspektene ved enhver boliginnredning. De kan sette tonen for et rom og få det til å føles mer innbydende. Men når det kommer til rengjøring av gardiner, er det mange som ikke vet hvor de skal begynne. Det første trinnet er å sjekke vaskelappen på gardinene. Dette vil fortelle deg hva slags stoff de er laget av og hva slags vaskeprosess som er best. Hvis vaskelappen sier "kun renseri", er det best å ta dem med til en profesjonell. Hvis gardinene dine er laget av et vaskbart stoff, kan du vaske dem hjemme.

For å rengjøre gardinene, må du først støvsuge dem for å fjerne støv eller smuss. Hvis de er laget av et delikat stoff, vaskes de for hånd i et mildt vaskemiddel. Hvis de er veldig skitne, må de vaskes i maskin på en skånsom syklus. Fjern vanskelige flekker med en mild blekeløsning. Når de er rene, heng dem opp igjen ordentlig.

879
TrueFalsec-12
0

Start med støvsugeren

Støvsuging er den beste måten å fjerne skitt og støv fra tepper og gardiner. Regelmessig støvsuging vil bidra til å forlenge levetiden til tepper og gardiner. 

Å støvsuge gardinene dine med jevne mellomrom vil bidra til at de ser best ut. Støv og skitt kan være en helsefare, så det er viktig å holde hjemmet ditt rent og støvfritt.

361
0

Delikate stoffer

Hvis gardinene dine er laget av et delikat stoff, kan du håndvaske dem med et mildt vaskemiddel. Fyll opp vasken eller en bøtte med lunkent vann og et mildt vaskemiddel. Rør forsiktig på gardinene i vannet for å løsne smuss eller rusk. Når gardinene er vasket, skyll dem grundig med rent vann. Du må kanskje gjenta dette trinnet noen ganger for å sikre at all såpen er fjernet. 

Til slutt, heng opp gardinene til tørk. Hvis mulig, plasser dem på et solfylt sted, da sollys vil bidra til å desinfisere dem naturlig.

538
0

Veldig skitne gardiner

Hvis gardinene dine er veldig skitne, kan du maskinvaske dem på en skånsom syklus. Rengjøring av gardiner kan være vrient, spesielt når de er veldig skitne. Den gode nyheten er at de fleste gardiner kan maskinvaskes på en skånsom syklus. Pass på å bruke et mildt vaskemiddel og unngå blekemidler. Det kan også være lurt å vaske gardinene i to omganger for å unngå å overbelaste vaskemaskinen. Det er lurt å tørke gardinene etter vask for å unngå at de krymper. Hvis du må bruke en tørketrommel, sett den til en lav varmeinnstilling. 

Når gardinene er rene, kan det være lurt å behandle dem med en stoffbeskytter for å forhindre at de blir skitne igjen for raskt. Hvis gardinene dine er ekstremt skitne, kan det være lurt å vurdere profesjonell rengjøring. Dette kan være dyrt, men det kan være verdt det å få gardinene dine til å se ut som nye igjen.

880
0

Flekker

Når det kommer til rengjøring av flekker på gardiner, er en mild blekeløsning ofte det beste alternativet. For å lage en mild blekeløsning, bland ganske enkelt en del blekemiddel med ti deler vann. Test alltid løsningen på et lite område av gardinen før du fortsetter å rengjøre hele tøystykket. 

Når du rengjør med en mild blekeløsning, sørg for å bruke hansker og unngå å få løsningen på huden din. Hvis du får løsningen på huden din, skyll området umiddelbart med vann.

487
0

Heng de opp igjen ordentlig

Etter rengjøring av gardinene er det viktig å henge dem opp igjen ordentlig. Det betyr at du må sørge for at krokene er ordentlig festet og at gardinene henger jevnt. Tar du vare på gardinene dine kan de vare i mange år. Dette betyr at du ikke trenger å bytte dem så ofte, noe som kan spare deg for penger i det lange løp.

349
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også