Tre tips for å unngå malingssøl

Det er faktisk ikke så mye som skal til

Av ByggeBolig
21. januar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190121091957870.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190121091957870.jpg?maxwidth=2000
0

Er du som de fleste andre, er det fort gjort å søle litt når du svinger malerpenselen eller rulla. For å unngå en kjedelig jobb i etterkant bør du både sørge for at du ikke søler så mye – og at det ikke er så farlig om det faktisk skjer.

Dekk til

Bruk litt tid på å dekke til både gulv, listverk og andre tilstøtende flater som ikke skal males, eventuelle møbler som står i rommet. På gulvet er det best å bruke malerfilt, som er en forholdsvis tykk filtmatte med plastbelagt underside. Filten absorberer malingssølet, mens plasten hindrer at den kan trekke gjennom. Malerfilten kan brukes flere ganger.

For å beskytte lister, overganger og annet bruker du den klassiske maskeringstapen – alternativt maskeringsplast. Det er en elektrostatisk plastfolie med tape på den ene kanten. At den er elektrostatisk gjør at den kleber seg til overflaten du skal dekke til. Maskeringsplast egner seg blant annet godt for å maskere øverste del av veggene når du skal male tak.

Unngå drypping

Pensler og ruller som drypper er blant de mest irriterende tingene som kan skje når du maler. For å unngå dette bør nye ruller og pensler dynkes i vann og deretter tørkes godt før du starter å male. Pass også på at du ikke har altfor mye maling på redskapen mens du maler. Både rulle og pensel skal være godt mettet med maling, men ikke dryppende.

Ikke gris til spannet

Malingsspannet har en lei tendens til å bli tilgriset, både når du heller malingen over i malerkaret eller når du stryker av penselen. Til slutt blir det vanskelig å få lokket både på og av. For å unngå det kan du feste en lengde maskeringstape over kanten på spannet før du heller. Et annet tips er å feste en strikk vertikalt rundt boksen og stryke av penselen mot denne i stedet for kanten av spannet. Da havner overskytende maling midt i spannet i stedet for på kanten.

1853
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også