SWITCH SECTION

Ufrivillige leieboere

Ikke alle ønsker de små insektene i boligen sin. Noen har fobier, mens andre bryr seg ikke.
Det finnes likevel måter å holde dem unna på.

Av ByggeBolig

Julie Foster

Boligkanalen

11. november 2019
Av Boligkanalen

Julie Foster

Boligkanalen

11. november 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111134448422.jpeg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191111134555789.jpg?maxwidth=2000
0

Selv om de små vesenene ikke gjør noe vondt kan de være ubehagelige å ha i huset. De gjør ingen skade, tvert om så spiser de andre insekter som for eksempel maur, fluer og sølvkre. De kan også faktisk spise hverandre. 


Hold de unna med helt hverdagslige ting

Du kan holde edderkoppene unna med helt hverdagslige ting som du allerede kanskje har. Edderkoppene kan virkelig ikke fordra eddik og de vil gjøre alt de kan for å holde seg unna dette. Her kan man i tillegg tilføye sitron da de ikke er begeistret for sitrusfrukter.

De liker heller ikke peppermynte, så å spraye peppermynteolje i inngangspartier og i vinduskarmene vil holde de på avstand. Peppermynte blandet med vann forhindrer at insektene blir skadet, og oppfordrer i stedet edderkoppene til å flytte til et stillere og mindre stinkende sted, nemlig utendørs. Det er ikke anbefalt å spraye peppermynteblandingen rundt i hele huset da innånding av dette kan gi kvalme og svimmelhet. 

Er du en av de som liker å sove med vinduet åpent, kan det være lurt å investere i et myggnett slik at insektene ikke kommer seg inn om nettene. 

Vanlig i kjellerleiligheter

Ofte finner man edderkoppene i kjellerleiligheter. Da kan det være lurt å sjekke luftfuktigheten og eventuelt gjøre tiltak for tørrere luft. Å vaske jevnlig vil gjøre at de ikke får slått seg til ro. Edderkoppene trives i mørke og skitne kroker der ingen vaskekost forstyrrer. 


1591
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også