Unngå støvfellen

Toppen av kjøkkenskapet kan bygges inn

Av ByggeBolig
7. januar 2019
Foto: mentatdgt / Pexels
Foto: mentatdgt / Pexels
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190107103931020.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190107103931020.jpg?maxwidth=2000
0

Du har helt sikkert opplevd det når du foretar storrengjøringen på kjøkkenet – den seige og klissete støvblandingen på toppen av kjøkkenskapene. Det er ikke spesielt delikat og i en del tilfeller ganske tidkrevende å vaske bort. Da er det kanskje på tide å gjøre noe med det for godt?

Det er faktisk ikke spesielt vanskelig og med et par ettermiddagers innsats er du sannsynligvis i mål. Det du skal gjøre er ganske enkelt å tette igjen mellomrommet mellom overskapene og taket.

Hva slags materiale du tetter igjen med velger du selv, men typiske muligheter er gipsplater som males i samme farge som veggene for øvrig eller dekksider som matcher kjøkkenet. Det er selvsagt heller ingenting i veien for å bruke panelplater eller vanlig trepanel.

Du starter med å montere en lekt på eksempelvis 48*48 på toppen av kjøkkenskapene. Denne lekten fungerer som spikerslag for platene du skal tette igjen med. Du kan enten skru fast lekten fra innsiden av skapene eller lime den fast på toppen. Du velger selv om du vil montere lekten slik at platen kommer i flukt med skrogene på skapene eller trekkes litt inn.

Er det stor avstand mellom overskap og tak kan det hende du også må montere en lekt i taket for at platen skal få godt nok feste og stå stabilt. Husk også at de fleste overskap har en liten forhøyning på hver side, altså der veggene møter topplaten. Hvis du vil at lekten skal ligge helt nedpå skapene må du lage spor i lekten for å kompensere for disse forhøyningene.

Skal du liste overgangen mellom platene og taket, trenger du ikke være så nøyaktig med å føre platene helt opp til himlingen ettersom taklistene vil dekke glippen. Skal du derimot ha en listeløs overgang må du være mer nøyaktig.

1742
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også