SWITCH SECTION

Vårstell av gressklipperen

Sjekk tennplugg og luftfilter.

For ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

30. april 2018
http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180430100106564.jpg http://boligkanalen-images.azurewebsites.net/images/20180430100106564.jpg
0
Tennpluggen er viktig for å få startet gressklipperen. Når du drar i snoren eller vrir om nøkkelen på klipperen, antennes en gnist på tennpluggen som i sin tur antenner drivstoffet slik at motoren starter å gå. En tennplugg full av sot og avleiringer vil føre til at den har vanskelig for å lage gnist og klipperen blir vanskelig å starte. Da anbefales det å bytte pluggen - det koster ikke mange kronene. Vil du ikke bytte tennpluggen kan du også prøve å pusse bort sot og avleiringer med litt sandpapir. I manualen til gressklipperen din finner du også nærmere opplysninger om anbefalt intervall for bytte av tennplugg. 
For å løsne tennpluggen må du ta av tennplugghetten som sitter på. Deretter skrur du ut pluggen med egnet verktøy. Ettersom pluggen ofte sitter litt forsenket, er det best å bruke en tennpluggpipe eller tennpluggnøkke, men det kan gå med fastnøkkel eller skiftenøkkel også. Om tennpluggen ikke er ødelagt, men du likevel vil bytte den kan det være lurt å ta vare på den gamle slik at du har en i bakhånd dersom noe skulle skje. 
En annen ting som trenger ettersyn, er luftfilteret. Er filteret tett vil ikke motoren få tilstrekkelig luft under kjøring og vil dermed bli veldig varm. I noen tilfeller holder det å rense filteret, eksempelvis ved å blåse det rent med trykkluft. Noen filtre kan også vaskes i såpevann, men dersom du har et filter av papir vil det ikke fungere. Da er det bedre å bytte det. Det er heller ikke en dyr investering. 
1483
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også