115

Velg riktig malingsfarge på soverommet

Fargen på veggene påvirker stemningen og atmosfæren på soverommet. Her kan du se hva du bør tenke på.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

16. august 2023
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230816122859552.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230816122859552.jpg?maxwidth=900
0

Soverommet er ikke bare et sted for hvile og søvn, det er også et sted hvor du kan uttrykke stilen din og skape den rette atmosfæren for avslapning. En enkel, men kraftig måte å forvandle soverommet på, er gjennom valget av malingsfargen på veggene. 

Når du tar deg tid til å vurdere hvilken farge som passer best på soverom ditt, kan du skape et vakkert rom som også bidrar til å få en god natts søvn.

Blått 

Blått er synonymt med ro og avslapning. Den kjølige nyansen skaper en følelse av fred og ro – perfekt for et rom dedikert til hvile. Mørkeblå nyanser kan skape en elegant og sofistikert atmosfære, mens lysere nyanser, som himmelblå eller akvamarin, kan gi en friskhet som etterligner blå himmel eller havets rolige bølger. Blått er ideelt for de som ønsker å senke skuldrene etter en travel dag.

Grønt 

Grønt er assosiert med naturen, og gir en beroligende og avslappende følelse av harmoni. Dette er en flott farge for å fremme balanse og velvære på soverommet, og skal bidra til problemløsning og helbredelse. 

Rødt 

Rødt er en lidenskapelig farge som gir varme til ethvert rom, og kan skape en følelse av intimitet og romantikk. Men bruk rødfargen med forsiktighet på soverommet, da det også kan bli litt for intenst. Velg myke, dempede røde nyanser for å få den ønskede romantiske følelsen uten å overvelde rommet.

Lilla

De dempede lilla nyansene gir en følelse av luksus og ro. Lilla kan hjelpe til med å fremme kreativitet og indre balanse, og det er ideelt hvis du ønsker en sofistikert og avslappet atmosfære.

Nøytrale nyanser 

Nøytrale farger, som beige, krem og grått, er tidløse og gir rommet en behagelig ro. Disse fargene kan også brukes som et "tomt lerret" for å skape ulike stemninger ved å tilføye dekorasjoner og tekstiler i andre farger.

Myke pasteller 

Pastellfarger, som babyblå, rosa, lyselilla eller mint, er rolige farger, og skaper en delikat og avslappende atmosfære som kan hjelpe til med å lulle deg i søvn.

Tenk også på disse tingene før du bestemmer deg:

  • Prøv før du kjøper: Maling kan se annerledes ut på veggen enn på en fargeprøve. Mal derfor en prøveflekk på veggen for å se hvordan fargen faktisk ser ut i rommet under forskjellige lysforhold.
  • Vurder rommets størrelse: Mørke farger kan få et rom til å virke mindre, mens lyse farger kan få det til å virke større og luftigere.
  • Sammenheng med belysning: Vær oppmerksom på rommets naturlige og kunstige belysning, da dette kan påvirke hvordan fargene oppfattes.
  • Personlig stil: Husk at det viktigste er at fargen på veggene gjenspeiler din personlige stil og skaper den ønskede atmosfæren for ditt drømmesoverom.

Velg med omhu, og la den nye fargen forvandle soverommet til et sted med perfekt harmoni.

2759
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også