Vis frem dusjveggene!

De kan faktisk bli et blikkfang på badet

Av ByggeBolig
9. januar 2019
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190109124036070.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20190109124036070.jpg?maxwidth=2000
0

Mange som bygger nytt eller rehabiliterer badet er opptatt av at glassveggene til dusjen skal være så lite synlige som mulig og helst kunne foldes helt inntil veggen når dusjen ikke er i bruk. Det er for jo egentlig forståelig, men det er også mulig å snu hele problemstillingen på hodet.

Hvorfor ikke se på dusjveggene som en mulighet til å lage et smykke i rommet?

Der finnes nemlig en rekke valg du kan gjøre for la dusjveggene sprite opp baderommet. La oss starte med selve glasset, der du blant annet kan velge mellom følgende typer:

  • Klart glass
  • Klart glass uten grønnskjær
  • Sotet glass
  • Frostet glass

Når du først er i gang bør du absolutt vurdere å kjøpe glass som er smussavvisende. På denne typen glass blir det minimalt med kondens og svært lite kalkavleiring. Dermed trenger å vaske så ofte for å holde det rent og pent - altså er det nærmest vedlikeholdsfritt.

Selvsagt skal du også velge herdet glass til dusjveggene dine – så vil ikke glasset knuse i skarpe og farlige biter om uhellet skulle være ute.

Dusjdørene kan også rammes inn med profiler i stedet for å ha standard, polerte kanter. En av trendene på dette området nå for tiden er sorte profiler på kantene. Kombinerer du dette med en dusj, blandebatteri og hengsler i samme farge, får du en flott helhet som stikker seg ut fra mengden. Det er også mulig å få beslag og hengsler i børstet stål, krom gull og messing. Du har med andre ord mange spennende muligheter å utforske når du skal ha nye dusjvegger.

Du skal forresten også vite at er mulig å få dusjvegger med sprosseprofiler. Da får du plutselig et vindu inn i dusjen som er med på å gi baderommet et annerledes uttrykk.

1692
Falseb-
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også