Vurderer du kokende vannkran?

Det er ikke uvanlig å investere i en kran med innebygd kokende vann. Men hvorfor er det blitt en trend, og hva kan det brukes til.

Av ByggeBolig

Julie Foster

ByggeBolig

3. desember 2019
Av ByggeBolig

Julie Foster

ByggeBolig

3. desember 2019
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191203094224218.jpg?maxwidth=900 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20191203094224218.jpg?maxwidth=2000
0

En kokende vannkran høres skumlere ut enn det er. Den består av to deler, en kran hvor vannet kommer ut og en beholder hvor vannet varmes opp og oppbevares. Beholderen er plassert under kjøkkenbenken og kobles til husets vann- og strømforsyning før den blir tatt i bruk. Dette gjør at når du trenger kokende vann, renses vannet for klor, bakterier og andre faktorer som kan påvirke smaken på vannet.

Men hva gjør en kokende vannkran godt for hjemmet? 


For det første er det mye tid å spare. Spesielt når det kommer til matlaging og rengjøring på kjøkkenet. Det er flere stekeplater som bruker lang tid på å koke opp vannet. Mange oppskrifter krever kokende vann som for eksempel ulike tilbehør som ris, poteter og pasta. Også grønnsaker. I tillegg er det en kokende vannkran en fordel for familier med småbarn, nettopp fordi rengjøring av smokker og flasker er en stor del av hverdagen.

Genialt for rengjøring av hjemmet!

For å holde alt av bakterier borte fra hjemme krever det at man bruker varmere vann enn det mange i utgangspunktet tenker. Du kan faktisk legge vekk det meste av rengjøringssprayer- og midler dersom du bruker kokende vann. Skjærefjøler og kjøkkenredskap slipper og bli store bakteriebomber om vi rengjør de riktig. Det blir også lettere og fjerne mat- og fettflekker fra kjøkkenutstyr.


Ikke bare for nyoppussede kjøkken

Det er ingen problem å montere en kokende vannkran på kjøkkenet ditt, enten det er eldre eller helt nytt. Kranen er i tillegg flyttbar, slik at det er mulig å flytte på den når du pusser opp kjøkkenet eller skal flytte. Den fungerer ved at du trykker ned kranen to ganger og vrir samtidig. Dette gjør også at kranen er sikker for hjemmet og at det ikke skjer ulykker. 

1722
b-TrueFalse
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også