115

Effektive måter å bli kvitt plagsomme fugler

Det finnes effektive måter å avskrekke plagsomme fugler, og du vil lære mer om det her.

Av ByggeBolig

Erik Hornnes

ByggeBolig

7. mars 2023
SWITCH SECTION
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230307142023103.jpg?maxwidth=2000 https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20230307141729264.jpg?maxwidth=900
0

Å bli kvitt de plagsomme fuglene er ikke alltid så lett, men her er noen tips.

Fysiske barrierer

En av de mest effektive måtene å avskrekke plagsomme fugler er fysiske barrierer. Fuglepigger, fuglenett, gjerder og andre avskrekkende midler brukes ofte for å hindre fugler i å få tilgang til visse områder.

Fuglepigger kan plasseres på avsatser, tak og andre områder for å begrense rasting eller hekking, og regnes av mange som den beste, men ikke den mest humane måten å bli kvitt fuglene på. Fuglenett bør være godt festet for å forhindre at fugler blir fanget og skadet. Gjerder kan installeres for å holde fugler borte fra store områder, som hager eller jorder. Å blokkere hull eller innganger, kan også brukes for å hindre fugler i å komme inn i bygninger eller andre strukturer.

Avskrekkende lyder

Enkelte lyder kan brukes til å skremme bort plagsomme fugler uten å forårsake skade. Fuglekall og -nødrop brukes ofte for å etterligne naturlige fuglelyder og motvirke fugler fra å nærme seg.

Ultralydenheter sender ut høyfrekvente lyder som ikke er hørbare for mennesker, men som kan være effektive for å skremme fugler. Sirener kan også brukes til å lage høye og plutselige lyder som vil skremme bort fugler, men da kan du risikere å bli mindre populær i nabolaget. Det er viktig å bruke forskjellige lyder regelmessig for å unngå at fuglene blir vant til dem.

Visuelle avskrekkende midler

Refleksbånd og skinnende gjenstander, som CD-er eller speil, kan skape en glitrende effekt som vil forvirre og skremme fugler.

Rovdyr-"figurer", som ugler eller hauker, kan brukes til å skape inntrykk av potensiell fare. Fugleskremsler og ballonger, designet for å se ut som rovdyr, kan også være effektive for å avskrekke fugler. Det er viktig å flytte på dem ofte for å unngå at fuglene vender seg til dem.

Modifikasjon av habitat

Å fjerne eller redusere mat- og vannkilder i området kan gjøre det mindre attraktivt for fugler å bosette seg. Å sperre av eller fjerne hekkeplasser kan også hindre fugler fra å returnere. I tillegg kan trimming av trær eller vegetasjon gjøre området mindre egnet for fugler.

Det er best å konsultere en profesjonell når du vurderer endring av habitat, da det kan ha en innvirkning på det lokale økosystemet.

Les også disse tipsene for å fjerne plagsomme fugler: Slik kan du skremme bort fuglene.


Humane metoder

Det er viktig å ta hensyn til fuglenes velferd når du avskrekker dem. Humane metoder bør alltid brukes for å unngå å forårsake skade eller nød. Humane feller, som burfeller, kan brukes til å fange fugler og flytte dem til et trygt og egnet sted. Flytting bør kun utføres av opplærte fagfolk for å unngå skade.

Etiske hensyn bør også tas i betraktning ved bruk av avskrekkende midler, og enhver potensiell skade bør minimeres så mye som mulig. Til syvende og sist er humane metoder den mest effektive og bærekraftige tilnærmingen til fugleavskrekking.

3024
TrueFalsec-12
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også