115

Fuglepigger gir effektiv beskyttelse mot uønskede fugler

Er du lei av plagsomme fugler? Da kan fuglepigger være løsningen du ser etter – en effektiv vakt mot fjærkledde inntrengere.

Av ByggeBolig

Karl Erik Thorjussen

ByggeBolig

15. november 2023
https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231115130301358.jpg?maxwidth=2000 https://cdn4cmboligkanalen.azureedge.net/20231115130301418.jpg?maxwidth=900
0

Fugler kan forårsake stor skade, ikke bare på bygninger, men også på helsen til de som bor eller jobber der. 

Redebygging kan føre til strukturelle skader, mens fugleavføring kan være et ynglested for sykdommer. 

Bad for business

For bedrifter kan et stort antall fugler og deres tilgrisning skape dårlig inntrykk for kunder eller klienter. En ren og ryddig eiendom er en viktig del av virksomhetens merkevare, og fuglepigger kan bidra til å opprettholde et godt inntrykk.

Hvordan fungerer fuglepigger?

Fuglepigger kan virke som en ganske brutal avvisningsmetode, men i realiteten er de ganske humane. Fuglepigger lager et miljø som er ubehagelig, men ikke skadelig, for fugler å sitte på. De fleste fugler vil se piggene, forsøke å lande, men avstå når de innser at de ikke kan finne et komfortabelt sted å sette seg ned. 

Fuglepigger er det mest populære utstyret som brukes til å forhindre at fugler slår seg ned på bygninger, og de kommer i et bredt spekter av stiler og størrelser for å holde unna både store og små fugler. 

Her burde fuglepiggene monteres

Plasseringen av fuglepiggene er avgjørende for å oppnå best mulig beskyttelse. De må monteres på de områdene hvor fuglene foretrekker å lande, blant annet på tak, avsatser, flaggstenger, skilt, skorsteiner med mer. 

Før monteringen, er det viktig å gjøre en vurdering av stedet for å identifisere disse hotspot-områdene. Dette kan gjøres ved å observere fuglenes oppførsel over en tidsperiode, eller ved å se etter tegn på fugleaktivitet som fjær og avføring.

Les også: Slik kan du skremme bort fuglene

Montering og vedlikehold

Fuglepigger er enkle å montere. De kommer oftest i strimler som kan klippes til den nødvendige størrelsen, og deretter festes på plass med spesiallaget lim. Noen typer fuglepigger kan også festes med skruer eller klips, avhengig av overflaten. 

Vedlikeholdet er minimalt. Når de først er montert, krever de lite oppmerksomhet. De bør inspiseres regelmessig for å sikre at de fremdeles er festet trygt og ikke har blitt skadet. I tilfelle skade, kan enkeltstående fuglepigger enkelt skiftes ut.

Forebygging av fugleproblemer gir mindre utgifter

Med monterte fuglepigger kan eieren av en bolig eller bedrift spare tusenvis av kroner i årlig vedlikeholdskostnader relatert til fjerning av fugleavføring og reparasjon av strukturelle skader forårsaket av fuglene. I tillegg vil de ansatte bli mindre plaget og beholde konsentrasjonen.

Bruken av fuglepigger kan vise seg å være en kostnadseffektiv metode for å forhindre fugleproblemer. De er en engangsinvestering som kan vare i mange år, sammenlignet med de tilbakevendende kostnadene for rengjøring og vedlikehold.

Slik kan du skremme bort fuglene
2911
Falseb-0
https://cdnboligkanalen.azureedge.net/20170809202456865.jpg #FFFFFF
Les også